vrijdag 7 december 2018

Allium planten wanneer

Allium Giganteum bollen planten - instructies voor Sierui in uw tuin. De allium is familie van onze alom gekende ui. Dit bolgewas wordt meer en meer . Bloeien bloembollen ook in de zomer?


Er zijn bloembollen die in het voorjaar bloeien én bloembollen die in de zomer bloeien.

De bollen van de sierui kunnen het beste in het najaar de grond in. Dan hebben ze ruim de tijd om voor de winter te wortelen. Nu liggen ze bij mij nog in de garage. Allium Globemaster, Allium Ambassador, Allium White Giant, Allium Schubertii.


Geef 2x per jaar mest wanneer de plant begint te groeien en tijdens de bloei, bijv. De nieuwe bollen direct na het delen weer terug planten. Het voordeel van Allium bollen planten is dat ze zeer weinig onderhoud . Eén van de mooiste soorten is de Allium of sierui.

Wie sieruien aan gaat planten , moet weten dat de meeste sierwaarde zit in de. Bloembollen planten : hoe, waar en wanneer De herfst is de periode van het jaar waarin de . Wanneer je blad of de stengel van Allium kneust, komt er een uiengeur vrij. De mooie bollen op lange steel komen prachtig uit boven de planten. Het geslacht Allium kent vele soorten en cultivars.


Sieruien bloeien als de meeste vaste planten alleen nog maar groen blad hebben. Alliums zijn mooie bloemen voor in de tuin. De beste maand om de bollen van de Globemaster Allium te planten is november.


Bij sommige planten is het niet goed om blad dat niet zo fraai is weg te snoeien. Ook bij Allium is het smalle lange blad niet erg fraai, en het ligt . De meest bekende daarvan (in de moestuin):. De groep sierui bevat ook planten die gebruikt worden voor de consumptie, zoals.


De botanische naam van sierui ' Allium ' (soms gespeld als 'Alium') komt van de . Wanneer de bloembollen, stelen of bladeren licht beschadigd worden dan. Peter Nyssen bied u een uitgebreide keus aan Allium (Sieruien) bloembollen. Sieruien zijn goed geschikt voor vele plekken in de tuin of voor verwerking in . De bloemen komen het best tot hun recht wanneer je er een groepje van hebt staan.

Bij sommige selecties zoals Allium 'Ambassador' heeft een bloembol wel. Waar kan ik Allium planten ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts