vrijdag 11 januari 2019

Boom op erfgrens kappen

De eigenaar van het ene perceel (een stichting) wil de boom kappen , maar zijn buren vinden de boom mooi en verzetten zich tegen de kap met een beroep op . De buurmaan heeft binnen meter van mijn stenen muur (tevens de erfgrens ) . Hoe lang is de verjaringstermijn dat een boom gekapt zou kunnen. Kappen bomen ouder dan jaar die binnen 50cm erfgrens staan. Meer resultaten van rijdenderechter.

Discussie over een boom bij de erfgrens? In sommige gemeenten is het verboden om zonder vergunning bomen te kappen. Tegelijkertijd kunt u op grond van het burenrecht juist . In de wet staat dat een boom minimaal meter en een heg op minimaal meter van de erfgrens geplant moet worden.


In de wet is geregeld dat bomen meer dan meter van de erfgrens verwijderd moeten zijn. Maar er zijn veel uitzonderingen! Bomen en heesters die vlakbij de erfgrens staan, kunnen leiden tot problemen met de buren.

Voorkom dit en probeer altijd eerst te overleggen. Vraag: boom op erfgrens kappen ? We hebben de vergunning maar . Dit kan problemen geven bij overlastklachten of indien de gemeente de bomen willen kappen of wil overlaten aan de perceeleigenaar. Het kappen van een boom of struik mag als u eigenaar van de grond en de boom of struik bent.


De gemeente Almere kent geen vergunningenstelsel voor het . Overhangende takken, een heg die ver over de erfgrens groeit of boomwortels die het terras vernielen. Wat kunt u hier tegen doen? Voorts staan er nog een aantal bomen binne de meter grens die in de.


Een boom , heg of heester mag dichter op de erfgrens staan, . Alle eigen bomen , die niet op de bomenlijst staan, kapt u zonder melding, vergunning of ontheffing. Staat een boom op of vlakbij de erfgrens ? Artikel 5:BW bepaalt dat het niet geoorloofd is om binnen twee meter van de grenslijn van een erfgrens bomen , heesters of heggen te hebben, tenzij de . Als bomen en beplanting te hoog worden kan dit ergernis opleveren. Problemen over beplantingen op en bij de erfgrens , zoals wel of niet kappen , kunnen . Dit betekent onder andere dat voor het kappen van bomen meestal een vergunning nodig is.

Planten van bomen bij de erfgrens. Bij het planten van een boom is de afstand vanaf de erfgrens in de wet vastgesteld op twee. Als u een boom wilt kappen , moet u in veel gevallen een omgevingsvergunning hebben. Ook voor het drastisch snoeien kan een vergunning nodig zijn, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts