vrijdag 28 juni 2019

Muggen in de tuin

En zo te zien aan de bulten op mijn enkels is het weer die tijd van het jaar dat muggen honger hebben. Geen last meer van muggen voortaan! Dat was ook onder andere wat de film Jurassic Park ons leerde. Maar ondertussen zijn die muggen.


Eerder deelden we onze tips tegen muggenjeuk, maar liever heb je ze helemaal niet in huis of tuin.

Er zijn chemische manieren op de markt . De muggen ontwikkelen zich dezer dagen razendsnel. Door de hevige regenval van dinsdag is in menige tuin een laag water in emmers . Ze vliegen rond in je huis, zorgen voor hinder en steken. Muggen zijn irritante en onaangename beestjes.


Maar nog veel erger, muggen kunnen ook ziektes. Lekker barbecueën en de avond doorbrengen in de tuin. Alleen, die vervelende muggen !

Van april tot en met september is het Europese jachtseizoen op muggen open. Heerlijk muggenvrij in je tuin zitten, wat wil je nog meer? Iedereen kent het probleem wel en wij worden er elke zomer weer hélemaal gek van. In de zomer wil je graag naar buiten toe om te genieten van het weer, maar helaas heb je dan ook regelmatig last van muggen in de tuin.


Er is niets zo fijn als na een lange zomerdag nog even nagenieten in de tuin of op het balkon. Maar met muggen op de loer (en jeuk en bulten) . Hoe kun je muggen uit je tuin en huis weren? Muggenwerende planten kunnen daaraan bij dragen, zie hier een overzicht van verschillende planten tegen . Maar toch kun je heel veel doen om te zorgen dat de muggen bij de buren blijven , en niet in jouw tuin blijven hangen.


Een zachte winter betekent veel muggen in de zomerperiode. Niet geschikt voor een kleine tuin. Last van muggen in je tuin of in huis? Dat is op een natuurlijke manier op te lossen. Namelijk door de juiste planten te planten.


Deze planten tegen muggen zijn een prachtige aanvulling op uw tuin , terras, balkon of de vensterbank. U kunt ook enkele blaadjes en takjes in uw slaapkamer . De zomer is er eindelijk maar de vliegen en muggen ook!

Ook door jouw tuin en terras slim vorm te geven, kan je de vliegen- en muggenpopulatie reduceren. Oegstgeest – Anti- muggen tuinplanten. Midden in de nacht op muggenjacht.


Omdat de tuin pal zuid gericht is worden deze ook nog eens mooi uitgelicht door het zonnetje. Vliegen en muggen hebben een hekel aan de geur van de aromatische bladeren. Vandaar dat men bij oude boerderijen vaak een notenboom . Heerlijk, luieren in de tuin op een warme zomermiddag of zwoele zomeravond. Maar je plezier kan goed verpest worden door muggen en . Zo houd je jouw tuin muggenvrij met een vuurkorf.


Zo hou je jouw tuin muggenvrij met een vuurkorf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts