maandag 4 november 2019

Alternatief voor buxushaag

Buxus was jaren lang een populaire plant in veel Vlaamse tuinen. Maar net doordat hij zo veel gebruikt wer is hij ten prooi gevallen aan de . Maar wat komt ervoor in de plaats? Wat is een goed alternatief voor de Buxus ? Buxus wordt vaak geteisterd door allerlei ziektes.


Wij zetten vier waardige alternatieven op een rij.

De mooiste alternatieven voor Buxus , met groeigarantie, bestelt u bij DirectPlant! Deze eet de buxus helemaal kaal tot deze niet meer te redden is. Dan hoef je niet genoegen te nemen met een haag die een heel ander voorkomen heeft: kies voor je buxus alternatieven die een je een sterke, resistente haag . De vlinder heeft hier geen natuurlijke vijanden en plant zich meerdere keren per jaar voort.


De buxusmot legt eitjes op het blad van de buxus. Een alternatief voor de buxus : Ilex crenata. Een waardige plant, een bijna look-a- like voor buxus is de Japanse hulst of Ilex crenata. Wat zijn goede alternatieven wanneer ik mijn buxushaag wil vervangen?


Buxus is niet weg te denken uit de Vlaamse tuinen.

Om daar achter te komen ben ik mijn eigen kleine privé onderzoekje gestart naar buxus alternatieven. De resultaten deel ik graag met jullie. En dit is ook een perfect alternatief voor jouw tuin! Er zijn zeker goede alternatieven voor buxus.


Welke problemen kent buxus en wat is het alternatief voor buxus ? Bij Bloemenhuis te Beveren hebben ze ruime keuze aan alternatieven voor Buxus te vervangen. Daarom zijn de Ilex-soorten ideaal als alternatief voor Buxus. Ze bestaan in lichter en donkergroene varianten.


Bij boomkwekerij Eeckhout-Decorte werden de . Toch kleven er ook enkele nadelen aan de buxus , bijvoorbeeld dat hij vatbaar is voor bepaalde ziektes en schimmels. De Buxusmot of buxusrups zorgt voor een ware buxusplaag. Al hebben we wel minder buxus in ons tuincentrum dan . Koop een plant die op Buxus lijkt, maar immuun is bij Tuinplant. Buxus heeft last van de buxusmot en de buxusziekte (buxusschimmel). Gelukkig zijn er vervangers en alternatieven voor Buxus die aangeplant . Dus sneller een volle haag.


Koop of Verkoop buxus op Marktplaats. Dit is het alternatief : de japanse hulst, de ilex crenata.

Zoekt u een goede vervangen voor de ziektegevoelige buxus dan is de Ilex Crenata een uitstekend alternatief. GreenSales is leverancier van de Ilex Crenata. De zo geliefde Buxusplant is de laatste jaren enigszins verworden tot een zorgenkind. Diverse ziektes en plagen hebben het op de Buxus gemunt.


Heeft jouw tuin ook geleden onder de droogte deze zomer? Of begaf jouw buxus (haag ) het na een bezoekje van de buxusmot? Gelukkig is deze te bestrijden en zijn er ook alternatieven voor de buxus. De Prunis Lucitanica is ook een mooi groenblijvend alternatief voor buxus. Ik wilde buxus stekken en daarvan haagjes maken maar ik stap over op een alternatief.


Iemand ervaring met coniferen laag . De Japanse hulst wordt dan ook vaak geplant als alternatief voor de gewone buxushaag. De gelijkenis met de hulst is tegelijk veel minder groot, op het eerste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts