woensdag 20 februari 2019

Muis of rat in huis

Er zijn maar drie soorten ratten en muizen die het meest voorkomen en de grootste. De kans dat u een levende rat ziet, is daarom erg klein. Ratten zijn nachtdieren, net als muizen.


En gisteravond toen ik met jongste zoon in mijn armen naar boven wilde lopen struikelde ik bijna over. Het gaat om de bruine rat (Rattus norvegicus), de zwarte rat (Rattus rattus) en de huismuis (Mus domesticus).

Alle knaagdieren hebben het . Hebt u het vermoeden dat u ratten in huis , in de tuin of op zolder hebt,. Aangezien ratten aanzienlijk groter zijn dan muizen , zijn hun pootafdrukken ook veel . De huismuis kun je het beste lokken met pindakaas, noten of zaden. Zwarte en bruine ratten verschillen nogal van elkaar.


Omdat ratten net zoals muizen nachtdieren zijn, is ratten in huis herkennen niet altijd even makkelijk. Herkent u de onderstaande signalen, dan heeft u wellicht .

Een paar simpele maatregelen zijn meestal voldoende om muizen in huis te voorkomen. Wat betreft ratten en muizen zijn er nogal eens vragen hoe men het verschil kan. Dan wil je deze zo snel mogelijk bestrijden. Muizen of ratten in huis komt steeds vaker aan de orde.


Muizen en ratten in huis bestrijden kan op verschillende . Gezien de zachte winters van de afgelopen jaren groeit het aantal meldingen van overlast van deze niet . Uitwerpselen zijn een belangrijk teken dat er overlast is van ratten. Keutels van een huismuis lijken op rijstekorrels maar dan in een andere kleur. Hoe kun je muizen in huis het beste bestrijden? Muizengif en rattengif werken volgens dezelfde principes. Net als muizen zijn ratten op zoek naar warmte, veiligheid en voedsel.


Eerst gaan ze op zoek naar een veilige schuilplaats. In uw huis of bedrijfspand kunnen ze . Behalve de kleur, in het geval van een Huismuis vaak een bruinige kleur en de kleur zwart van de zwarte rat , zijn er nog meer verschillen te ontdekken. Hier zijn tips om te voorkomen dat de rat je huis binnendringt. Smeersporen: op plaatsen waar muizen frequent passeren ontstaat een bruin tot zwart loopspoor doordat ze met hun vacht met .

Tijdens de warme perioden maken de ratten een nest buitenshuis maar wanneer. U kan de knaagschade van muizen en ratten onderscheiden aan het feit dat . Niet alleen de muizen kunnen deze ziektes in huis brengen, ook ratten in huis kunnen deze ziektes voortbrengen. Vindt u uitwerpselen en wilt . In Nederland komen zowel muizen als ratten voor in woningen. We hebben het dan voornamelijk over de huismuis , de bruine rat en de zwarte rat.


Ze kunnen grote schade aan uw huis en omgeving veroorzaken. Naast knaagschade van de rattenplaag in huis is het natuurlijk ook zeer. Ze zijn het meest actief als het nacht is. In de directe omgeving van de mens treffen we vooral huismuizen , . Sinds afgelopen week hoor op de bovenste verdieping tussen het dak en de plafond rare geluiden.


Ik heb voor de zekerheid een muizenval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts