maandag 7 oktober 2019

Wormen bij kippen

Er zijn verschillende soorten wormen waarmee kippen in aanraking kunnen komen, maar niet alle wormen kunnen last veroorzaken bij deze kippen. Bestel hier wormmiddelen voor uw kippen want de kippen kunnen plotseling ziek worden van wormen , zeker als ze al verzwakt zijn door . De symptomen van een wormbesmetting zijn . Alle deze soorten wormen leggen eitjes die met de ontlasting van vogels en kippen. Niet elke soort is even schadelijk voor je kip.

Kippen krijgen soms te maken met wormen. De meest voorkomende wormen bij pluimvee zijn de grote- en de . Soorten wormen bij kippen kunnen spoelwormen, lintwormen of haarwormen zijn. Door preventief behandelen . Ook pluimvee en dus kippen kunnen last hebben van ingewandswormen. Wormen en eieren eten okt. Coccidiose en wormen okt.


Vergelijkbaar Er zijn drie soorten wormen waar kippen het meest mee in aanraking komen, dit.

Naast deze drie kunnen kippen ook lintwormen (cestoden) en gaapwormen. Bij kippen worden vooral volwassen wormen gevonden. Het doel van wormbestrijding bij hobby-matig gehouden kippen is dat de dieren geen gezondheidsproblemen oplopen van wormen.


Spoelwormen zijn de meest voorkomende wormen bij kippen. Als de kippen niet in orde zijn, dan is het belangrijk te kijken naar de mest . Eigenlijk is het onmogelijk om kippen wormvrij het houden, wormen komen in alle zan grond en natuurlijk water voor. Op zich hoeft dit voor een kip. Net als alle andere dieren kunnen ook kippen parasitaire wormen krijgen.


U dient ze hier daarom regelmatig tegen te behandelen om een infectie te voorkomen . De besmetting gebeurt snel en pas na een tijdje zijn er symptomen zichtbaar. Vooral jonge dieren zijn er gevoelig voor. Eva Pierré (Proefbedrijf voor de Veehouderij). In de darm komen de larven eruit en ontwikkelen.


De belangrijkste soort is Capillaria obsignata. Menginfecties met andere wormen of. Op veel bedrijven met alternatieve huisvesting worden bij de kippen wormen gevonden.


Dit geldt niet alleen voor bedrijven met.

De wormen zijn dus nog niet uitgegroeid tot volwassen eitjesproducerende wormen. De kippen hebben een goede weerstand welke de ontwik- keling van de . Niet bij vleeskuikens want omdat de stal zo vaak leegkomt per jaar wordt de wormcyclus daar . DA wat je juist mag geven. Maar uit een recente studie blijkt dat van kippen die buiten komen ook besmet zijn met wormen.


Ze zijn niet allemaal even schadelijk, maar zeker . Daarnaast vormt de aanwezigheid van fazanten, kippen , huisdieren en. Composteren in een wormenbak is een kunst, eenmaal opgestart kan je genieten van een voedzame compost en leer je van alles over compostwormen. De wormen die het meest voorkomen, Ascaridia galli en Heterakis gallinarum,.


Houd de gezondheid van je kippen altijd goed in de gaten. Wilde vogels en slakken besmetten kippen met wormen. De kippen kunnen plotseling ziek worden van wormen , als ze al verzwak zijn door bijvoorbeeld de rui, of lange broedperiode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts