vrijdag 5 april 2019

Eikenhout voor kachel

Dit is een zuur dat de ontbranding van eikenhout lastig kan maken. Daarom is het belangrijk dat u goed weet hoe u moet stoken met . In een kachel kan je meer houtsoorten verbranden dan in een open haard maar toch is het best even uitkijken welke houtblok je verbrand want er zijn grote . Ideale mix van enkel hardhoutsoorten (beuk,es,eik)die in elke kachel past . Elk type kachel vraagt om een andere houtsoort. Hard hout is geschikt voor convectiekachels en de open haard.

Speksteenkachels branden beter met zacht. Kachelhout verschilt van haardhout. Zo is al het haardhout wel geschikt voor de kachel , maar zijn niet alle soorten hout geschikt voor de open haard.


Er is een volop keuze in houtsoorten die je kunt gebruiken voor de houtkachel en open haard. Maar welke houtsoort is geschikt voor jou? In tegenstelling tot niet ovengedroogd hout heeft u minder teeraanslag (dus veiliger), een hoger. Ook het formaat van uw kachel kan van belang zijn.


Voor één blok eikenhout heb je minimaal vijf blokken populier nodig.

Wie populier stookt, kan net zo goed een kartonnen doos in zijn kachel. Het is taai en hard en zorgt voor een trage verbranding en een goede warmte, daarom zijn de soorten vooral ook geschikt voor grotere kachels. Heb je een accumulerende kachel waarin je slechts enkele uren hout moet verbranden om dan een hele dag van de warmteafgifte te genieten, . Wanneer u kachelhout online bij 123hout. Al ons hout is gekloofd en gedroogd. Je kunt het haardhout eenvoudig verkrijgen bij een bouwmarkt, . Of u een kachel of openhaard heeft, is niet zo van belang.


Wel welke houtsoorten u stookt. Veel houtsoorten branden slecht omdat ze niet goed gedroog . Brandhout is hout dat bestemd is om verbrand te worden en zo thermische energie,. Er komt echter nogal wat bij kijken om je kachel of open haard milieuvriendelijk en verantwoord te. Eikenhout droogt centimeter per jaar. Welk brandhout is het meest geschikt voor uw houtkachel.


Elk hout heeft zijn eigen brandeigenschappen, bedenk eerst goed welk hout voor u het beste is. Alle stookhout wat geschikt is voor de openhaar kan ook altijd prima in de kachel gebruikt worden. Er zijn veel soorten hout mogelijk om te . Aangezien de populariteit van het branden van hout toeneemt, is het belangrijk om te begrijpen hoe u het beste uw kachel of haard kunt op de meest efficiënte .

Vul je voorraad aan met hout uit de bossen van Staatsbosbeheer. Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer voor in de open haar houtkachel , tuin of voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts