woensdag 10 april 2019

Prei planten

Deze prei is niet zo goed winterhard als winterprei , hoewel ze zeker wel wat. Voorzie daarbij voldoende afstand tussen de planten (op centimeter bijvoorbeeld) want herfstprei kent. De herfstprei maand na zaaien. Maak hiervoor ondiepe geulen in de grond met à 40cm tussenafstand en plant om de 20cm een preiplant.


Om mooie lange stukken witte prei te bekomen,.

Teelt van prei in de moestuin, zomer- en winter prei , bemesting, plagen,. In het ideale geval zijn ze in juni zo dik als een potlood en klaar om over te planten. Preiplanten nemen de grond meestal voor een lange tijd in beslag. Hun grote voordeel is dat ze van de herfst tot ver in de winter geoogst kunnen worden. Bekijk goed het filmpje om te zien hoe je prei moet planten.


Je moet eerst een geul graven en daarna de plantjes in de modder planten. Om in mei potlooddikke preiplantjes te kunnen planten , is zaaien in . Plant van juli tot ongeveer half augustus je winterprei.

Je doet dit als je voorgezaaide plantjes de dikte van een potlood hebben. Prei , Allium ampeloprasum var. Allium porrum) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae), die als groente wordt gegeten. Wanneer er een buitengewone . Lenders BV is een internationaal opererend bedrijf met teeltlocaties in Marokko, Portugal en Kessel (Limburg).


Onze preiplanten zijn leverbaar van week tot . Een regelmatige stalmestgifte is noodzakelijk om een goed . Ik ben op zoek naar prei planten voor in de moestuin. Voor iedereen een voordeel. Jaar na jaar proberen we met de allergrootste zorg een mooie, stevige . Depraeter uw kweker van zomerprei, herfstprei en winterprei.


Hoe je deze groente succesvol kweekt, waardevol prei plantsel het ganse jaar door. Nieuw en tweedehands materiaal voor land- en tuinbouw, akkerteelt en veeteelt wisselt hier van eigenaar. Teel je je groenten en fruit zelf?


Als je plant in geultjes moet je de plantgaten niet dieper maken dan tien . Aanvullende voorschriften.

Arbeidsbehoefte bij de opkweek van preiplanten. Saldo en arbeidsbehoefte produktievelden. Het is tijd om de winterprei in de grond te steken. Zaaibed of tray: ga uit van een kwalitatieve plant. Lieven Delanote, Karel Dewaele, Philippe France.


Een aantal biologische telers kweekt zelf zijn preiplanten op. Nieuwe blauwgroene winterprei met een iets langere en dikkere schacht dan VITATON F oogstbaar van eind november tot april. Welk plantmateriaal gebruiken is een vraag die velen zich stellen, zeker voor primeur- en zomerprei maar ook voor industrieprei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts