woensdag 24 juli 2019

Soorten motten

Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van diverse soorten motten , verwijzen wij u graag naar de ongediertegids van Rentokil. Het is belangrijk om te weten over welke soort motten het gaat om ze effectief te kunnen bestrijden. Motten bestrijden is werk voor een expert.


Informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in. Er zijn verschillende soorten motten die zich te goed kunnen doen aan uw voorraad.

Wereldwijd zijn er ruim 2verschillende soorten motten bekend. In België komen verschillende soorten motten voor in opslagruimten of kledijkasten. Deze kunnen ingedeeld worden in twee categorieën: voorraadmotten en . De echte motten (Tineidae) zijn een familie van vlinders uit de superfamilie Tineoidea. Maar hoe herken je deze verschillende soorten motten ? Op deze pagina geven we een korte opsomming van de eigenschappen van de . De term mot gebruiken we voor kleine . Afhankelijk van het soort mot kunnen ze voorkomen .

En wat kun je tegen een mottenplaag doen? Hier leer je alles over dit vraatzuchtige ongedierte! Soorten motten : welke veroorzaken schade? Het zijn alleen de motten larven die de schade veroorzaken (de motten eten niet).


Er zijn vier vaak voorkomende soorten mottenplagen in huis: Kleermot. Volwassen 6-mm, met strokleurige vleugels en geen . Dat wil zeggen dat de soort in Nederland niet voorkomt. De brandnetel is een heel belangrijke voor diverse soorten. Larven van motten zijn een soort kleine rupsjes.


De rupsjes zien er eerder uit als . Er zijn wereldwijd veel soorten motten , waarvan de larven kleding eten. En dan liefst iets dat niet alleen de bestaande motten verdrijft maar ook eventuele onzichtbare nesten uitroeit, als dat mogelijk is. Het is ook niet vreemd dat men hier de neiging toe heeft, want al voor lange tijd zijn het diverse soorten motten die voedsel of kleding aantasten. Dit is namelijk de mot die de schade aan onder andere wollen kleding en . De kleermot is de meest bekende en tevens meest gevreesde soort mot.


Er komen in Nederland vele soorten motten voor, waarvan de meeste onschadelijk zijn voor textiel. Twee soorten motten zijn verantwoordelijk .

Meest van tijd bedoelen mensen er echter een redelijk kleine groep . Oók voor het bestrijden van andere insecten zoals fruitvliegjes, motten, muggen en vliegen. Er zijn twee soorten motten die binnenshuis het vaakst voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts