dinsdag 6 augustus 2019

Lactatie koe

Een koe is een vrouwelijk rund en als moederdier een belangrijke producent van melk. Zogen: melkgift van een zoogdier aan haar jong, zoals die van een koe. De droogstand bij melkkoeien is voor veel bedrijven een zwakke schakel.


Droogstaande koeien leveren namelijk geen directe bijdrage aan het . Na het afkalven krijgt de koe een grote verandering in de hormonen. Deze verandering in de hormonen zorgt ervoor dat de koe veel melk gaat .

Om vervolgens terug te kalven en een nieuwe lactatie te beginnen. Dit vertelde ik eerder bij de berichten over koeien droogzetten en van kalf . De effectieve lactatie : deze maat meet de gemiddelde melkproductie per koe per dag . Daarnaast kunnen koeien met subklinische mastitis . Wat is het juiste droogzetmoment voor verschillende koeien aan het einde van de lactatie ? En hoe voorkomt u infecties? Om melk te geven moet een koe gedekt worden en een kalf krijgen.


Maar hoe lang kan een koe vervolgens melk geven?

Het uitdagen van koeien aan het begin van de lactatie verbetert de gezondhei de efficiëntie én het saldo. Uiteraard is de mogelijke respons . Bedrijven die werken volgens de TopStart-strategie hebben gemiddeld tot punten hogere BSK bij hun koeien dan bedrijven die dat niet . In de eerste weken na het afkalven verliest de koe een deel van het lichaamsvet. De conditie van melkvee varieert nogal gedurende de lactatie. Bij de overweging om een koe aan te houden, is het de vraag of de koe de volgende lactatie overleeft. Uitval tijdens de lactatie is economisch . Pakket Energiestatus verse koe (stagneren productie).


De koe kan zich in deze weken herstellen van de afgelopen lactatie en zich . Het begin van de lactatie is de meest kritische fase, waarin de energiebehoefte van de koe vaak groter is dan de opna- me met het voer . Een koe bereikt haar hoogste melkproductie pas vanaf haar vijfde lactatie. Als het percentage dieren dat vanwege onvruchtbaarheid opgeruimd moet worden. De besmetting kan zowel uit de stal als vanaf andere koeien komen.


Behandeling: Als een koe volop in lactatie is geneest ca. Overgang droogstand naar lactatie ? Tijdens de overgang van de droogstand naar lactatie maakt een koe in een korte periode veel veranderingen mee:. Om de negatieve energiebalans van de koeien in het begin van de lactatie te beperken, kan u als melkveehouder een aantal maatregelen nemen.


Een negatieve energiebalans tijdens deze verhoogde lactatie is vaak de.

Een vloeiende overgang van droogstand naar lactatie , waarbij de koe in een goede . Deze tips, volgens 3-droog, kunnen helpen om koeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts