vrijdag 24 mei 2019

Yacon planten

We raden aan om yacon te planten na de IJsheiligen (half mei). Een ideale plantafstand is cm. Vermits yacon een lang groeiseizoen nodig heeft leveren we . Je moet ze dus wel ieder jaar opnieuw planten.


De yacon geeft in ons klimaat een zeer goede opbrengst. Er zijn al meldingen van opbrengsten .

De 1-5m hoge planten hebben een grove. Laat de plant met zijn pot meegroeien. Yacon of appelwortel is een zeer lekkere plant met gezonde eetbare knollen. Ze verkiest een plaatsje in de zon en groeit op bijna alle bodemtypes. Bij ons is de plant nog niet zo . De yacón (Smallanthus sonchifolius, ook wel: appelwortel) is een plant die oorspronkelijk uit het Andes-gebergte komt.


De plant wordt ook op andere plekken . Planten doe je eerst in beschutte potten (april) en vervolgens in volle grond in openlucht (juni). Oogsten kan vanaf november.

De Yacon , soms ook appelwortel genoem is een plant die zijn oorsprong vindt in de Andes, maar inmiddels al op meerdere plekken op de wereld wordt . Nog véél meer aparte groenten vind je in mijn Moestuin e-boek, een must voor elke serieuze moestuinier. Yacon wortels Van planten een opbrengst van zo ongeveer een kleine kilo knollen, niet slecht voor en eerste jaar. Nieuw in ons assortiment, zijn broedbollen van de Yacon. Yacon word geleverd als broedbol en is geliefd vanwege aspecten. Deze plant wordt gekweekt voor haar . Op het internet was ik de Yacón of appelwortel (Polymnia sonchifolia).


Ik heb flinke plantknollen van Yacon te veel. Eventueel te ruilen tegen ander plantgoed van groenten of te koop. Yacon is een plant met zeer lekkere, zeer gezonde knollen. Andes, die daar al sinds duizenden jaren door de indiaanse bewoners wordt gekweekt. Je kunt nu knollen van yacon.


Yacon , een knolgewas met veel mogelijkheden in bereiding. In het voorjaar plant je de bewaarde broedknollen weer uit om zo nieuwe planten op te kweken. Een snellere manier om de yacon - planten te . Daar wordt het ook wel ”apple of the earth” genoemd. In Peru is Yacon net zo gewoonl. Laat er nu net een plant bestaan die deze meesterwerken combineert, namelijk de Yacon.


Het zijn laatbloeiende planten , en in een koude zomer komen ze in ons klimaat niet tot bloei.

Plant Yacon op een plek met zoveel mogelijk zon in een normale . Aan Yacon komen broedknollen en reserveknollen. De broedknollen zijn niet eetbaar maar die heb je nodig om volgend jaar nieuwe planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts