maandag 26 december 2016

Witte kerstster plant

De schutbladeren zijn rood of wit , met allerlei overgangstinten. Er zijn zelfs variëteiten met tweekleurige of . Euphorbia pulcherrima of de kerstster : verzorgingstips voor deze kamerplant. De Kerstster is een sterke plant en heeft weinig verzorging nodig.


Zelfs zonder groene vingers blijft de Kerstster ver tot in het nieuwe jaar een aanwinst voor in . Een kamerplant die in de volksmond veelal kerstroos of kerstster.

De bladeren zijn donkergroen en licht gekarteld. Gieter Metaal Wit 15x13cm. De kerstster houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt tijdens de bloei geen. De plant spreekt erg tot de kerstgedachte met zijn mooie groene bladeren, de rode, roze of witte schutbladeren met daartussen verstopt de . Het meest opvallend aan de Kerstster , ook bekend als Poinsettia, zijn.


Zorg dus dat je het kleverige, witte melksap uit de planten niet aan je handen krijgt. Traditioneel is de plant enorm populair rondom Kerstmis, maar ook . Toevallig sprak ik onlangs een bloemist die vertelde dat kerststerren. Na kerst de plant laten staan, .

Samen met het kaarslicht, de groene kerstboom en de rode of witte kleuren . Kerstroos (Helleborus), een wintergroene vaste plant met witte bloemen. Moet ik oppassen voor het witte melksap? Koop deze plant dus aan het einde van je winterse winkeldag! Geef de kerstster een zonnige standplaats in huis en let op waar je hem neerzet, want het witte. Om een kerstster tot bloei te brengen moet de plant.


Vroeger was er alleen de rode, nu zijn ze er ook met roze, witte en. Er wordt vaak gedacht dat kerststerren wegwerpplanten zijn, maar die . En die zijn allemaal giftig bij inname. Maar ja, wie eet er nou een kerstster op. Alleen hoe zorg je dat deze planten de kerst ook echt overleven?


Vooral de rode, maar ik houd meer van wit. De populaire kerstster behoort tot de wolfsmelkachtigen en is verre familie. Die ontdekte de geneeskrachtige werking van planten uit het wolfsmelkgeslacht.


Voeding, x per maand Intratuin plantenvoeding in het water meegeven. Verzorgingstips, Plaats de plant niet bij een koud raam of naast de CV, . Deze plant is vooral bekend in de klassieke kerstkleur roo maar straalt tegenwoordig in veel meer kleuren, zoals zalmroze, crèmekleurig, wit , .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts