dinsdag 8 augustus 2017

Mangalica varken

Ze lijken met hun wollen vacht wat op schapen maar het zijn toch echte varkens. Op zoek naar mooie constante kwaliteit heeft Nice to Meat aan het begin van dit jaar tijdens de Wine Professional succesvol een heel mooi. Wolvarkens (ook wel Mangalitsas genoemd) zijn varkens met een vacht die lijkt op wol.


Zeer gemakkelijke varkens om te houden. Het wolvarken of mangalitsa is een varken met een stugge vacht die lijkt op wol. Jarenlang is het varkensvlees bij alle slagers in heel Nederland van .

Gemaakt door chef Wilco Berends van restaurant De Nederlanden in Vreeland. Net als onze japanse Wagyu runderen, . Een varken moet wroeten, hij zoekt naar voer dat op dat moment in de juiste. Niet alleen de onderhuidse vetlaag van dit varken is veel dikker, het vlees is ook . Ze zijn aanhankelijk en willen graag contact.


Vandaag schakelen Carl en Tessa een tandje hoger en openen ze een eigen hoeveslagerij. Het mangalica - varken mag door zijn vlees-vetsamenstelling tot het . Zaterdag mei begint het . Hongaars oervarken met blonde .

Aanvankelijk werd dit spekvarken vooral gekweekt om zijn vet. Dat was logisch in een gebied en een tijd waarin roomboter. Daardoor raakt hun vlees goed gemarmerd. Die gene die bij ons wel eens zijn geweest hebben onze varkentjes vast wel eens zien lopen. Ras zuivere en zeer mooie biggetjes.


Zowel zeugjes als beertjes. Leeftijd rond de maanden. Op onze hoeve in Vinkenbuurt (Vechtdal Overijssel) hadden we altijd al dieren lopen. Het varken is fel behaard en het haar krult soms nog fel ook.


Mangalica - varkens zijn beweeglijker dan modernere rassen. Deze pin is ontdekt door Fräncis Michiels. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Kitchen gemaakt door TripAdvisor- leden. Het vet zit boordevol Omega 3-vetzuur en is .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts