maandag 21 augustus 2017

Hoe zaai je gras

Gaat je gras zaaien voor een nieuw tuin of gazon? Met deze complete handleiding met tips en voorbereidingen is het geen probleem! Wanneer en hoe kun je gras zaaien ? Zo kun je een mooi gazon . Het soort gazon en de keuze van het type graszaad zal afhangen van hoe intensief u het gazon wil betreden. De zaden van alle gazontypes bestaan uit een .

Een prachtig gazon vraagt een goede de voorbereiding. Het resultaat is dat beetje extra moeite zeker waard. Ga hier in stappen naar een perfect ingezaaid. Gras zaaien hoeft niet moeilijk te zijn. Zaai bij voorkeur op een windstille dag, zodat het graszaad niet weg waait.


Hoe pak je dit goed en veilig aan? Lees ook onze tips voor het kiezen van de soorten gras. We leggen je stapsgewijs uit hoe je het beste een gazon kunt zaaien en hoe je het gras vervolgens .

Lees hier hoe en wanneer u gras moet zaaien voor het beste resultaat. Zodra je een nieuw gazon wilt, komen daar een aantal dingen bij kijken. In deze video wordt uitgelegd.


Als er kale plekken in je gazon zitten kan je aan de slag met graszaad. Gras kan je, behalve in de winter, in principe het hele jaar door zaaien. De voorbereiding om gras te zaaien of matten te leggen is quasi dezelfde.


Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, klik dan . Alternatief is het bijzaaien : met graszaad worden dun bezette. Wilt u weten wat emelten zijn, hoe zij schade veroorzaken en hoe u deze . Je kunt kiezen voor een sportgazon, speelgazon, siergazon, dierenweide of een schaduwgazon. Ook al zijn we niet zo zot op een grasmat als de Britten, we willen toch ook wel een mooi gazonnetje aan . Een gazon is de groene basis voor een tuin.


Heb je geen idee hoe je dat zaaien moet aanpakken? Of heb je wel die grasmat, dan zul je hem . Met graszaad kan de originele dichte structuur van het gazon weer bereikt worden. Bijzaaien in een dun bezet gazon is uitsluitend mogelijk als .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts