vrijdag 29 december 2017

Hoe maken bijen honing filmpje

Helaas een niet zo smakelijk verhaal. Niets meer missen van Quest? Abonneer je op het. Wat is het verschil tussen een hommel en bij?


Het is het lievelingskostje van Winnie-the-Pooh, het is zoet en kleverig, en het wordt gemaakt door een. Heb jij weleens goed gezien hoe ze eruit zien en leven?

Bijen maken natuurlijk heerlijke honing. De koningin heeft de leiding. Veel groente- en fruitsoorten zouden zich niet voort kunnen planten zonder bijen. Ze gebruiken de zon als kompas. En door te kwispelen, vertellen ze andere.


Aan Nienke de eer om te proeven. De honingbij is een heel ijverig beestje. Het verzamelt nectar uit bloemen. Er staat een bijenkast in de tuin van het Clubhuis.

Raaf probeert van alles om de lekkere honing uit. Ze checken hun antwoorden door een filmpje te kijken. De leerlingen weten hoe een imker honing uit de kast haalt. Spring naar Honing - Zo maken de bijen honing : Stap 1. Bloemen maken stuifmeel en nectar die de bijen lekker vinden.


Honing wordt gemaakt door een hele kolonie honingbijen. De bij verzamelt de nectar . Er leven wel duizend bijen in een (natuurlijke) bijenkorf! Samen werken ze keihard om honing te . Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest.


Deze pin is ontdekt door Lies. Daarna lees je hoe bijen honing maken en hoe je ze moet houden en verzorgen. Bekijk dit filmpje van Kids for Animals en leer meer over de soorten bijen. Zo ziet de imker van welk jaar de Koningin is en weet hij dus hoe oud ze is. Interessante links rond het thema kringloop, insecten, bijen.


Hoe bijen leven en wat ze. Over bloemen en de bestuiving:. Kinderfilmpje over bijen en hoe ze honing maken. Ook zijn er bijen die nectar halen en bijen die de korf onderhouden.

Misschien kun je deze video gebruiken voor je spreekbeurt ? Bekijk in onderstaand filmpje hoe deze bijzondere bijen aan het werk zijn in de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts