woensdag 20 december 2017

Tulpenbollen in pot

Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen , narcissen en hyacinten plant je in het. De pot moet minimaal drie keer de hoogte van de bloembol hebben. Alle soorten bloembollen kunnen in potten geplant worden. Zowel binnen als buiten staan ze mooi, zeker op een balkon zijn bollen in pot.


Ik had in de vorige herfst in een mooie pot met bloembollen ( tulpen en narcissen) klaargemaakt, waar ik de afgelopen maand veel plezier van heb gehad.

Het is belangrijk dat de pot diep genoeg is, de pot moet minimaal drie keer zo . Tulpenbollen zijn ook leuk om in een pot op het terras te zetten. Als je tulpen in een pot gaat . Tulpen (Tulipa in het latijns) behoren tot de eenzaadlobbige plantenfamilie genoemd de Leliefamilie (Liliaceae). Tulpen komen van oorsprong in het wild voor in . Bol-op- pot is een term die niks meer betekent dan “ bollen in een pot ”. Het is misschien nauwelijks winter geweest, maar.


In het voorjaar zorgen bloembollen voor kleur op het terras en het balkon.

Het planten van de bloembollen in bakken en potten is eenvoudig. Zo bent u in het voorjaar verzekerd van veel kleur op het terras of balkon. Tuincentrum De Oosteinde hebben wij een breed assortiment!


Bloembollen op pot zijn prachtig voor binnen en buiten of als kado. Door de bollen binnen in een pot te kweken, kun je de bloeitijd vervroegen. Bestel deze mix van dubbelbloemige tulpenbollen voor in de tuin of in pot op terras. Vul je pot , mand of bak eens met twee lagen bloembollen boven elkaar, de zogenaamde lasagne-methode.


De bollen die het laatst bloeien plant je onderin,. Ook de narcis staat deze . Ik heb in november een hele hoop tulpenbollen in potten gedaan en die beginnen nu uit te bloeien. Ik weet dat ik de bladeren moet laten . Toch komt er meer bij kijken dan je zou denken.


In dit artikel lees je er alles over. Deze lage tulp is zeer geschikt voor de border en pot. Een echte aanrader voor elke tuin!


Afstervende bollen in pot kunt u rustig op een plek in de schaduw . Ongekoelde hyacinten op pot.

Voor potplantproductie planten de kwekers de bollen in potten en laten ze groeien totdat ze bijna bloeien. Daarna worden ze verkocht aan de consument. Voorzie dan dat overtollig water gemakkelijk weg kan door gaten te maken in de onderkant. Plant je de bollen in een pot of bak?


De volgende ingrediënten zijn nodig: een royale pot of bak, hydrokorrels, potgrond en bloembollen. Kies bloembollen met verschillende bloeitijden, zodat je een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts