dinsdag 26 december 2017

Bereklauw plukken

Berenklauw plukken , berenklauw laten drogen, gevaar van de berenklauw. Gedroogde berenklauw is populair als decoratie, je kunt het kopen of zoeken. Voor de veiligheid is het altijd raadzaam om tijdens het plukken. Het loont nu extra om een wandeling in de natuur te maken: de mooiste kadootjes liggen er voor het oprapen (of te plukken ). Alleen plukken als ze helemaal uitgebloeid en verdroogd zijn.


Reuzenberenklauw en inheemse berenklauw zorgen voor hevige brandwondes die slecht genezen.

De bloem van de bereklauw is inderdaad erg mooi. Ik wil hem ook nog plukken. Ik heb laatst met kerst gezien dat er een aantal in een pot . Nou ja plukken meer snoeien.


Dat vindt bioloog Geert Alkema. De gewone berenklauw is inheems en de reuzenberenklauw is een exoot. Cicuta virosa) raden we het af de plant te plukken.


Sinds woensdag augustus is het volgens de Europese wet officieel verboden om een tal planten te verbouwen en verkopen.

Een bloeiende berenklauw is giftig en het sap van de tak kan flinke allergische reacties. Oei ik durf nu geen berenklauw meer te plukken. Oh kun je berenklauw eten?


Oh maar das toch heul giftig enzo. Ja dat klopt, berenklauw is . Hij heeft een buisvormige geribbelde stengel, die in tegenstelling tot de inheemse (gewone) berenklauw rood gevlekt is. In de winter zijn de holle stengels een . In Drenthe worden varkens ingezet om de planten biologisch te . De berenklauw is een gevaarlijke plant die hardnekkig kan woekeren.


Drogen en dan mooi wit spuiten! Het is zaak de plant met handschoenen aan te plukken en echt alleen de . Overigens heb je wel grote en kleine berenklauw. Nou is er alle reden om voorzichtig te zijn met wat je in het wild plukt ;. De jonge bladeren en de stengel van de berenklauw zijn ook lekker in . De bereklauw groeit op dit moment weelderig in Drenthe.


De enorme plant met witte bloemen ziet er soms prachtig uit, maar is erg gevaarlijk. Bink (9) en Ziggy (7) liepen vorig weekend tweedegraads brandwonden op doordat ze tijdens het buitenspelen in aanraking kwamen met de .

Zo kunnen ze op locatie meteen na het plukken laten zien welke. Daarnaast leidt het aanraken van de berenklauw tot grote brandblaren. Dat kan gevaarlijk zijn als bijvoorbeeld kinderen in korte broek in het . Omdat achter ons huis elk jaar prachtige berenklauwen groeien maakte ik er lang geleden een ontwerp van.


Net toen ik een uitgebloeide tak wilde plukken voor . Wel is het raadzaam om de plant niet te plukken als hij in de zon staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts