maandag 25 december 2017

Slakken in de moestuin

Slakken in de bakken van mijn Makkelijke Moestuin. Hoe hou ik ze tegen en hoe kom ik ervan af? Ze ruimen plantenresten en andere rommel in de tuin op en vormen voedsel voor vogels en egels.


De strijd tegen de slak in de moestuin , biologische, mechanische en chemische bestrijding, voordelen en nadelen. De meeste slakken eten allerlei plantaardig materiaal, dood of leven.

Laat kippen en (loop)eenden in de moestuin werken, tijdelijk (de hele winter) of . De Meisjes delen hun oogst niet graag met slakken in de moestuin. Ze beginnen in de winter met de biologische bestrijding en zijn keihard. Het is oor mijn tuin.


Dan waren er slakken aan het werk! Wie de slakken wil vangen, legt rabarberblad en planken in de tuin, of plant lokplanten als. Hoe kun je vermijden dat de slakken een ravage aanrichten in je tuin?

Categorie: Onderhoud van je moestuin. Zeker na de voorbije zachte winter, . Last van slakken in de tuin? Heb jij nog aanvullende tips? Tip: verwen je kippen met enkele vers geplukte slakken uit de moestuin.


In de winter kun je de kippen ook gewoon in je moestuin laten . Planten in de moestuin beschermen tegen slakken - sla beschermen tegen naaktslakken. Voor vele moestuiniers zijn slakken met voorsprong nummer van de te. Dit eerste jaar leren we natuurlijk ongelooflijk veel.


Ook over de verwoestende werking van slakken. Daarom alle tips tegen slakken op een . Kom daarom altijd eerst even praten met een Horta . Er zijn periodes dat je meer slakken in de . DCM Bio Anti- Slak : slakken bestrijden in de moestuin en siertuin. Voor de meeste moestuiniers zijn slakken één van de grootste ongemakken : ze vreten alle . Je hebt twee soorten slakken in jouw tuin: slakken met een huisje en naakte slakken.

De naaktslakken richten de grootste schade aan. Een paar slakken in de tuin, daar maalt niemand over, maar als ze aan je jonge slaplantjes, zachte asterscheutjes of de bladeren van je mooiste hosta beginnen. Maak een lokdoos van een leeg boterbakje. Graaf dat tussen de planten in zodat de bovenkant van het bakje op gelijke hoogte is met de aarde. Ik dacht nog dat het zo goed ging, omdat er geen slakken waren en alles er nog zo supermooi bij stond!


Tot dit weeken want toen kwam ik er . Bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen is taboe in een moestuin ! Voor u hebben wij natuurlijke bestrijdingsmethodes tegen slakken. Uw planten in siertuin en moestuin kunnen rustig verder groeien. Naaktslakken en huisjesslakken worden door aanraking met koper verjaagd.


Zo voorkom je later in het jaar een slakkenplaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts