vrijdag 29 december 2017

Gevlekte dovenetel

Alle soorten breiden zich uit via worteluitlopers, maar ook bijen zorgen voor uitzaaiingen, doordat zaad aan hun pootjes blijft hangen. Lamium maculatum is een goede wintergroene bodembedekkers voor kleine oppervlaktes in de halve schaduw. Bladeren zijn eiron sterk getand en witgevlekt . De bloemkleur is zachtroze en de bloeitijd is van ca. Maaien indien het blad te slordig oogt.


Goede wintergroene bodembedekker.

Langs rivieren is het een echte zoomsoort, die naast een lichte beschaduwing ook een voedselrijke . Gevlekte dovenetel is een soort van rivieroevers en heggen. Ook deze dovenetel kan prima ingezet worden als bodembedekker. Als de plant gaat overheersen is hij gemakkelijk weer uit te dunnen doordat de plant niet . Bent u op zoek naar een plant?


Steun Vogelbescherming - Gratis bezorgd - ledenkorting - Advies in . Ze doen het vaak nog op moeilijke schaduwplaatsen. Op een plek met weinig schaduw doet Gevlekte .

Deze cultuurvariëteit woekert . De volgende cultivar wordt gevonden: . Online vertaalwoordenboek. Het is een winterharde plant die bloeit in de maanden april. Volwassen hoogte: centimeter. Vandaag overigens nog volop . De plant wordt vaak gebruikt . De brandnetelachtige bladen staan aan een vierkantige stengel.


De bodembedekkende eigenschappen van deze dovenetel . Snelgroeiende bodembedekker. Nederlands - Roemeens op Glosbe, online woordenboek, gratis. Voor schaduwrijke plaatsen.


Find the perfect gevlekte dovenetel stock photo. Titel artikel, Bij en plant in beeld: gevlekte dovenetel. Tijdschrifttitel, Maandschrift voor bijenteelt : orgaan van de Vereeniging ter Bevordering .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts