donderdag 22 februari 2018

Boom kappen zonder vergunning

Alle bomen die dunner zijn mag je dan kappen zonder vergunning. In sommige gemeenten is het verboden om bomen te kappen of te verplaatsen. Voor het kappen van een boom moet u soms een vergunning aanvragen bij uw . Voor welke bomen hebt u een omgevingsvergunning.


Wanneer is een vergunning voor kappen nodig?

Indien de boom ziek of dood is, mag je deze zonder vergunning vellen. We hebben het nagevraagd bij de gemeente en kunnen gewoon kappen , aangezien het vrij kleine. Wij hebben het ook gewoon gedaan zonder vergunning. Alleen de eigenaar van een boom kan een omgevingsvergunning aanvragen.


De volgende bomen behalve bijzondere bomen kunt u kappen zonder. Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning. Ook zeer drastisch snoeien, zoals het verwijderen van de kroon uit een boom , valt onder kappen. Bovendien heeft u een vergunning nodig als u een houtwal, .

Voor dikkere bomen geldt dat u tot een maximum van vijf bomen per jaar ook zonder vergunning mag kappen mits het geen monumentale boom is. In beginsel is het verboden zonder omgevingsvergunning een boom of andere houtopstanden te kappen. In de gemeente Dronten is géén kapvergunning nodig voor het kappen van bomen. Als het bomen zijn die in de tuin staan dan mogen ze zonder vergunning. Kijk of een melding of kapvergunning.


Het is verboden zonder vergunning houtopstand (hakhout, houtwal of één of meer bomen ) te kappen. Leeuwarden hecht daarom een groot belang aan het behoud van bomen. Als u een of meer bomen wilt kappen , verplanten of flink snoeien, hebt u soms een omgevingsvergunning nodig van de gemeente. In dit kader wordt onder een boom verstaan een houtachtig, opgaand . Wilt u een boom kappen of rigoureus snoeien?


Alle overige particuliere bomen mogen zonder vergunning worden gekapt. Kleine bomen of struiken op uw eigen terrein mag u wel zonder vergunning verwijderen. U kunt de vergunning online aanvragen via het omgevingsloket.


Waar vraag ik een vergunning om een boom te kappen aan? Mijn aanvraag voor het kappen van een boom is afgewezen, wat kan ik doen? U heeft een Kapvergunning ( Omgevingsvergunning ), nodig als: de boom die u wilt kappen of kandelaberen op de waardevolle bomenlijst (pdf 7kB) staat.


De meeste bomen kunt u zonder vergunning of melding kappen.

Als u een boom wilt kappen , dan kunt u daar een omgevingsvergunning voor nodig hebben. Van kappen kan ook sprake zijn als er zeer drastisch wordt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts