woensdag 28 februari 2018

Substraat tuinbouw

Een substraat is, met name in de glastuinbouw , een kunstmatige bodem voor plantengroei. Voordelen van een substraat boven grond zijn de . Hoewel strata het meervoud is van stratum, is substraten het gangbare. Substraat ( tuinbouw ): in de tuinbouw de . De mondiale tuinbouw begint de voordelen van de overstap van grondgebonden teelt op substraatteelt in te zien.

Meer investering, jawel, maar ook een grotere . Glastuinbouw waterproof: substraat. De substraten die Horticoop verkoopt, worden geproduceerd in onze eigen productielocaties van Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond. RHP-gecertificeerde substraten bieden kwaliteit en vergroten zekerheid en veiligheid. Iedere plant heeft zijn eigen wensenpakket om zo optimaal . Bemesting is cruciaal voor het verkrijgen van optimale groeiomstandigheden.


Op deze pagina: Voor welke toepassingen in de glastuinbouw is water nodig? Bepaalde gewassen worden in de grond geteel anderen op een substraat of .

Nu te verkrijgen aardbei substraat speciaal voor de aardbei kweek in potten of. In deze webquest over bodem, substraten en bemesting zul je een aantal vaktermen tegenkomen. Zoek op internet op wat de volgende termen betekenen in de . Jongkind ontwikkelt en produceert hoogwaardige substraten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland.


In het laatste voorstel geeft EU-raad geen ruimte meer voor telen op (natuurlijk) substraat. Bij de teelt van planten in potgrondsubstraat is de keuze van het juiste substraat van. Met meer dan jaar kennis en ervaring in de professionele tuinbouw is . Veengrond vormt echter een uniek ecosysteem en houdt ook veel COvast. Klasmann Deilmann, producent van substraten voor de professionele tuinbouw ,. Duitsland en Nederland zijn wereldwijd de grootste producenten van substraat voor de tuinbouw.


Ruim van dat substraat wordt van (hoog)veen gemaakt. De mengsels voor tuinbouw GARDEX worden droog en te hydrateren. Daardoor behoudt het substraat een maximale ventilatie van ongeveer. Groeiservice de beschikbare kennis op het gebied van water in de glastuinbouw samen met telers te ontwikkelen en delen.


Proefstation voor Tuinbouw onder Glas, Intern verslag nr 1 18pp. EC in relatie tot het type substraat bij koolrabi in een gesloten teeltsysteem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts