zondag 25 februari 2018

Kenteken landbouwvoertuig

België en Duitsland hebben onder meer land- en bosbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid een eigen kenteken. Kentekenplicht voor landbouwvoertuigen op komst . De kentekenplicht wordt uitgebreid voor gemotoriseerde (en getrokken) voertuigen die op de openbare weg rijden. Snelle trekkers moeten periodiek gekeurd . Minister Schultz van IenM gaat het wetsvoorstel kentekening landbouwvoertuigen opnieuw indienen bij de Tweede Kamer.

Welke gegevens zijn nodig om een landbouwvoertuig op naam te zetten? Wanneer ontheffing aanvragen? Het is mogelijk om een kenteken aan te vragen voor een tractor, landbouwvoertuig of een voertuig voor beperkte snelheid.


Er komt toch geen kentekenplicht voor tractoren en andere landbouwvoertuigen. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde dinsdag tegen . Het is onzin om ook andere landbouwvoertuigen onder die APK-plicht te brengen als dat niet nodig is. Wij pleiten er dan ook voor om de .

Het dossier kentekening van landbouwvoertuigen en APK-keuring doet flink wat stof opwaaien. Het doel is de veiligheid verhogen, maar . De ministerraad heeft ingestemd met de invoering van kentekens voor. Niet alleen landbouwvoertuigen krijgen een kenteken , ook alle . Landbouwvoertuigen krijgen een kenteken.


De komende jaren gaat het een en ander veranderen voor landbouwvoertuigen. Na de invoering van het T-rijbewijs volgen nu ook een . Er was een wetsvoorstel en de kentekenplicht zou in . Nederland is het enige land in Europa dat geen kentekens voert op landbouwvoertuigen. Ons land heeft als laatste Europees land nog geen kenteken verplichting voor trekkers. Wil je een quad als landbouwvoertuig gebruiken (dus zonder kenteken ), dan moet je aannemelijk kunnen maken dat je een landbouwer bent.


Vind landbouwvoertuig op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. Een wetsvoorstel om een kenteken in te voeren voor tractoren en andere landbouwvoertuigen is afgeschoten.


Met de invoering van het zogenaamde T- kenteken kan voor snelle tractoren een.

Ja, een kenteken aanvragen kan alleen via de RDW. De verkeersveiligheid van landbouwvoertuigen moet sterk verbeterd worden. Kenmerkend voor een MMBS is dat er geen kenteken - en APK-plicht is. T categorie landbouwvoertuigen , dat zijn de land- en bosbouwtrekkers.


Er moet een kentekenplicht komen voor landbouwvoertuigen. Daarvoor pleitte brancheorganisatie Cumela met zeven andere organisaties . Dit landbouwvoertuig met Duits kenteken werd onlangs door ons al rijdend op de Abij Asten aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts