donderdag 1 februari 2018

Dakplataan onderhoud

Voor een prachtige natuurlijke parasol moet je een dakplataan snoeien. Onderhoud van een Dakplataan. In de zomer eens per week een flinke hoeveelheid water geven. Lees hier alle tips over het snoeien en onderhoud van uw dakboom.


Knotten is geschikt voor de volgende dakbomen: Dakplataan en de . Dakplatanen kunnen het beste twee keer per jaar gesnoeid worden.

Grote bladeren zijn een unieke eigenschap. Testen om andere grootbladige bomen in te schakelen als parasolboom maakten duidelijk dat de plataan uniek is. Je kunt platanen (geld voor de meeste bomen) tegen het najaar als het blad er nog aan zit. Omdat in deze tijd de bladeren nog veel vocht . Bomen met een dakvorm zijn prachtig, maar niet helemaal door de natuur zelf verzonnen.


Onvakkundig onderhoud geeft problemen bij de groei van dakplatanen. De breedte van een dakplataan is variabel en kan je zelf bepalen, meestal. Een dakplataan dient minimaal tweemaal per jaar gesnoeid te worden om het dak in model te houden.


Als dakboom vraagt hij wat minder onderhoud dan een dakplataan.

Als je gaat toppen creeër je alleen maar problemen en onderhoud op . Een plataan die een kroon op de stam heeft, heeft alleen snoei nodig als de plataan nog jong is. Het bekendst is de plataan , die in deze vorm ook wel dakplataan wordt genoemd. Het bladerdak van dakbomen werkt als natuurlijke parasol . De gewone plataan is zoals gezegd zeer goed bestand tegen snoeien, dit kan tijdens meerdere seizoenen gedaan . Wij verwijzen u door naar de. Onze traditionele dakvormen zijn zo gekweekt dat ze weinig onderhoud vergen.


Op latere leeftijd krijgt de dakplataan een afschilferende schors. De plataan is een makkelijk te onderhouden boom die erg goed snoei verdraagt. Hoe onderhoud je deze bomen?


Geschikte kandidaten zijn onder meer de linde, de plataan , de witte en de zwarte. Plataan (Platanus acerifolia). Het onderhoud moet niet onderschat worden: de bomen moeten een, vaak . Dit najaar voerden de boomexperts van Hoveniersbedrijf Van Triest BV weer onderhoud uit aan het . Herfstverkleuring naar bruingeel. Koop of Verkoop dakplataan bomen op Marktplaats.


Soorten leibomen en hun onderhoud. Er zijn diverse soorten leibomen zoals: linde, plataan en esdoorn.

Voor al deze bomen geldt een andere . Wij bieden dit aan als totaalconcept (Prairieva – beplantingskeuze – onderhoud ). Door prairiebeplanting als totaalconcept aan te bieden is de slagingskans .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts