zondag 15 januari 2017

Gaatjes in kleding motten

Afbeelding: rups van kledingmot in een wollen trui. Als u vreetgaatjes aantreft in katoenen kleding , dan zijn zilvervisjes waarschijnlijk de boosdoener en kunt u. Echter kunt u hun aanwezigheid het snelst herkennen door kleding en. De eerste aanwijzing voor de aanwezigheid van motten zijn kleine gaatjes in de stof. Kledingmotten (of kleermotten) zijn specifieke soorten nachtvlinders waarvan de larven gaten vreten in eiwithoudende vezels in .

De larven van motten brengen schade toe aan kleding , stoffen en tapijt. Motten houden er van om zich in duffe en vieze kleding te nestelen. Als je merkt dat er gaatjes zitten in je kleding die lang in de kast liggen kun . Het internet staat er vol mee: fora over kleine gaatjes in T-shirts. Motten , zilvervisjes, het aanrecht, een riem, de wasmachine en de kat: ze. Volwassen motten zullen geen schade aan uw kleding brengen, het zijn juist de larven van de mot die de gaatjes in kleding veroorzaken.


Spring naar Motten in je kledingkast bestrijden - Motten in je kledingkast bestrijden. Als je gaatjes in een van je truien vindt, dan zijn er .

Heb jij wel eens een wollen trui uit de kast getrokken, waar plotseling allemaal gaatjes in zaten? Misschien zitten er dan wel motten in je kast. Sommige kledingstukken bestaan uit synthetische vezels en worden . Het zijn niet de motten zelf die de gaatjes maken, maar hun larven. Ze maken heel kleine gaatjes in kleding en andere stoffen, het lekkerst vinden ze wollen stof.


Het is hét seizoen voor de motten , dus kun je maar beter je voorzorgen nemen. Maak hierin gaatjes van ongeveer centimeter en vang zo de larven. Stofzuig wollen kleding als het lang niet gedragen is, om eventuele eitjes te verwijderen . Motten zijn alleszins zeker niet de schuldigen: mottengaten zijn altijd groter en zitten meer verspreid over je kleding. Motten kunnen schade veroorzaken aan voedselvoorraden, kleding en textiel.


Deze schade kan grote financiële gevolgen hebben. Tot groot genoegen van de kleding mot , want wat wij graag aantrekken trekt ook. Aantasting door motten is te herkennen aan kleine, onregelmatige gaatjes in . Hoewel motten geen gezondheidsrisico inhouden, zijn ze niettemin onwelkom in huizen, omdat hun larven ernstige schade toebrengen aan kleding. Toch is er nog een extra gaatje voorzien voor wie STOP- MOT liever ophangt.


Motten in de kledingkast kunnen zorgen voor gaatjes in wollen kleding.

Niet alleen puur wollen kleding wordt aangevreten, maar ook kleding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts