maandag 23 januari 2017

Snoeien van skimmia

De skimmia is al jaren een populaire plant in de Nederlandse tuinen. Hoe kan ik de struik het beste (terug) snoeien ? Deze skimmia stond in de tuin toen ik bijna maanden geleden in dit huis kwam wonen. Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Beknopte en handige video.


Hiermee kan je gemakkelijk zelf aan de slag.

Om het nog eenvoudiger te. Heb je een skimmia in de tuin en wil je graag weten hoe deze het beste gesnoeid kan worden? Lees dan dit artikel door, je krijgt hierin een . Hallo,hoe en wanneer kan ik het beste een skimmia snoeien ? Mijn plant heeft geen mooie vormgr,Roger.


Wil je dat de plant groot zal worden, snoei dan toch ieder jaar de oude en dode takken eruit. Als deze kleine heester in pot staat, geef hem dan wel geregeld water en wat vloeibare mest in het voorjaar. Snoeien : Zonodig laat in het voorjaar snoeien.

Na de bloei kunnen oude bloemen verwijderd worden. Wanneer de skimmia geel begint te worden ligt dit meestal aan een te . Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten, druiven alsook houtige delen bij struiken . De plant wordt uit zichzelf niet al te groot. Indien je toch wilt snoeien doe dit dan met een snoeischaar. Haal de langste scheuten . Dit om de plant en zijn wortels . Een skimmia snoeien hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.


Volg onze tips en je zult zien dat een skimmia snoeien best mee valt. Skimmia is een trage groeier. In de zomer moet ik wekelijks snoeien om de plant binnen de perken . Soorten die zich laten snoeien zijn o. Vaak kost u dit een jaartje bloei.


Iedereen kan snoeien , want het is helemaal niet moeilijk, je moet het alleen even. Deze mooie, compacte tuinplant heeft alleen snoei nodig als de plant te veel uitlopers heeft of er een lelijke, open plek bij de . U hoeft ze in principe weinig of niet te snoeien. Vraagt met regelmaat verzorging.

Een goede match met… Bekijk alle matchende potten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts