woensdag 11 januari 2017

Welk hout voor houtkachel

Elk type kachel vraagt om een andere houtsoort. Hard hout is geschikt voor convectiekachels en de open haard. Speksteenkachels branden beter met zacht. Welk haardhout kan ik gebruiken om te stoken?


Een houtkachel is een gezellige verwarmingsbron. Je moet wel goed nadenken over welke houtsoorten je erin opstookt en hoe je die opslaat.

Of u een kachel of openhaard heeft, is niet zo van belang. Wel welke houtsoorten u stookt. Veel houtsoorten branden slecht omdat ze niet goed . Ook het formaat van uw kachel kan van belang zijn. Waarom kun je je houtkachel of open haard het beste stoken met eiken-, beuken- of berkenhout , vroeg de redactie van nrc.


DRU legt uit welke soorten hout een lekker vuurtje stoken en niet vonken. Een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat uw kachel of haard tot het maximale potentieel presteerd is door het hout welke u gebruikt als brandstof te . Afhankelijk van de streek en het aanbod bij de brandhoutleveranciers kun je kiezen uit de volgende houtsoorten voor je houtkachel of open . De meest gebruikte houtsoort in de haard is eikenhout.

Een elastische en harde houtsoort die makkelijk te verkrijgen is. Praktisch elke bouwmarkt . Welk brandhout is het meest geschikt voor uw houtkachel. Elk hout heeft zijn eigen brandeigenschappen, bedenk eerst goed welk hout voor u het beste is. Hier vindt u alle informatie over uw houtkachel : stookadvies houtkachel. Wanneer wel en niet stoken, welke houtsoorten, allesbranders, etc.


In een goede kachel brandt elke houtsoort goe maar voor een open haard is niet elke houtsoort. Welk hout ook u ook stookt, het moet goed droog zijn. Uiteindelijk kwam de redactie van De Madammen uit bij Jack van Nieuwenhuizen van Brandhout. Er is een volop keuze in houtsoorten die je kunt gebruiken voor de houtkachel en open haard. Maar welke houtsoort is geschikt voor jou?


Welke soorten nu het beste zijn vind je hieronder. In een kachel kan je verschillende soorten hout stoken. Het is weer koud en donker, dus tijd om lekker voor het haardvuur te kruipen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts