maandag 27 maart 2017

Houtboorder

De houtboorders (Cossidae) zijn een familie van vlinders in de superfamilie Cossoidea. De meeste houtboorders zijn grote nachtactieve vlinders. Artikelen in de categorie Houtboorder.


De gestippelde houtvlinder (Zeuzera pyrina) is een nachtvlinder uit de familie Cossidae, de Houtboorders. De vleugels zijn langwerpig en worden in rust schuin tegen .

Beschrijving en afbeeldingen van Familie Cossidae - Houtboorders. De lijnvormige houtboorder (Lyctus linearis) is een keversoort uit de familie boorkevers (Bostrichidae). De wetenschappelijke naam van de soort is. Grote gelige rups maakt gangen in takken en stammen.


Grijsgroene rups met zwarte kop. Het zijn vooral grote vlinders die je overdag op de stam van een boom of een grashalm ziet zitten. Wat betekent Houtboorder ?

Hieronder vind je een betekenis van het woord Houtboorder Je kunt ook zelf een definitie van Houtboorder toevoegen. Eén puzzelwoord gevonden voor ` Houtboorder `. Het overnemen van de woorden van het MWB puzzelwoordenboek is alléén toegestaan . OVERZICHT HOUTBOORDERS - COSSIDAE. Flickr photos, groups, and tags related to the houtboorder Flickr tag. De houtkever, die in het oude huisraad nestelt, heeft eene langwerpig ronde gedaante, . Twee takken in de kruin waren al afgestorven.


Ze zouden kunnen afbreken, daarom werd de boom gekapt. Wistudat: een tropische houtboorder (Ambrosiakever) zelf schimmels kweekt in de boorgangen in het hout. De schimmels tasten het hout . Een houtworm herkennen doet u niet alleen in huis.


De houtworm kan namelijk ook gangen in planken of bomen . Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. KENMERKEN VAN DE VAN DE ONGELIJKE HOUTBOORDER. Het zijn donkerbruine tot zwarte glanzende kevers die behoren tot de groep .

This Pin was discovered by Michel Schepers. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Niederländisch Deutsch-Wörterbuch von PONS Online:Holzbohrer. Klein houtboorders wat gate in wingerdstokke boor en mettertyd selfs stokke ringeleer en kan laat afsterf, kom die afgelope paar jaar ál meer . Die Italiaanse houtboorder , Hylotrupes bajulus (Cerambycidae: Coleoptera).


Hieraan kan hij veel schade toebrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts