woensdag 22 maart 2017

Bloeiende buxus

Is dit normaal dat sommige buxus bloeien ? Ik heb bolletjes op stam aan de voordeur staan, en andere potten met buxus. Uit dit zaad komt vervolgens geel stuifmeel. Zit er eenmaal bloem in de buxus dan is het belangrijk dat er gesnoeit word. Door er flink wat bloem uit te snoeien , is de kans groot dat de buxus weer gaat .

Bloeiperiode : maart-mei, de bloei is zeer indrukwekkend. Een buxus met gele blaadjes verliest echter alle charme. Staat je buxus vol bruine korstjes en bolletjes? Als je een buxus plant of verplant, begint hij soms te bloeien en zaad te maken.


Na de bloei zie je bruine korstjes . In deze video laat Andre zien hoe je het beste een buxus kan oppotten. Een bloeiende buxus is zelfs een uitstekende bijenplant, maar door intensieve snoei krijgt hij daar in de meeste tuinen geen kans toe.

Gebruik: solitair (snoeivorm), blokbeplanting, haag. Ook wel bekend als de Palmboompje, buxus. Buxus sempervirens - Palmboompje. Het palmboompje bloeit in april. De buxus snoeien in juni is belangrijk voor een volle haag of struik.


Hoe je deze snoei precies in moet richten, lees je in dit artikel! Lees hier hoe u een buxushaag plant en welke buxus u het beste kunt planten voor een lage of hoge haag. Koop of Verkoop buxus op Marktplaats. Het is natuurlijk ook mogelijk de buxus “wild” te planten, als bloeiende en . Lees over deze ideale haagplant op Haagplanten.


De populairste heester in onze tuinen. Meestal bladverliezend maar mooi bloeiend. Cytisus scoparius, brem, zeer. Aardappel bloeiend Fresco.


Oudere klimmende planten die voldoende licht ontvangen kunnen boogvormig afstaande bloeiende zijtakken vormen.

Klimop vertoont bladdimorfie: de . Maar net doordat hij zo veel gebruikt wer is hij ten prooi gevallen aan de . De struik bloeit van april tot juni met kleine onopvallende geelgroene. Ilex leent zich als een prima alternatief voor buxus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts