maandag 13 maart 2017

Hoeveel boomsoorten zijn er

Zei vroegen zich ook af hoeveel boomsoorten er nu werkelijk zijn en deden twee jaar lang literatuuronderzoek. Uiteindelijk heeft het BGCI . Het lijkt misschien verbazingwekkend dat we tot voor kort geen flauw idee hadden hoeveel soorten bomen er wereldwijd te vinden zijn. Volgens een artikel van James E. Reeb, een specialist van het departement van Bosbeheer in Amerika, zijn er wel 10.


Een niet te beantwoorde vraag.

Het moeten er duizenden zijn. Ook is er geen echte grens te trekken tussen bomen en struiken. De non-profit organisatie Botanic Gardens Conservation International heeft twee jaar lang . Wat niet vergeten moet worden, is dat er geteld is hoeveel bomen er zijn op de wereld en niet de hoeveelheid hout. Dat staat namelijk los van . Andere niet-inheemse soorten in deze lijst zijn bomen die worden gecultiveerd voor economische doeleinden en veelvoorkomende sierbomen in parken, tuinen. Wetenschappers wisten wel al dat er veel verschillende bomen zijn in de.


Hoeveel verschillende boomsoorten ken jij?

De meeste bomen hebben bladeren. Ze zien er niet altijd uit als bladeren, maar hebben soms een zeer smalle bladschijf, zoals bij naaldbomen. Van deze bomen zijn er minder dan exemplaren geteld in het wild. Aantal boomsoorten in de tropen voor het eerst berekend. Hoe meer biodiversiteit in een bepaald gebie hoe meer verschillende bomen er staan.


Veel belangrijker dan hoeveel bomen er precies zijn , is dat we nu per bos veel beter de vinger kunnen leggen op die onderliggende structuur. Het Amazonebos is het grootste regenwoud van de wereld. Niet alle boomsoorten kunnen monumentale afmetingen bereiken.


In deze bossen wonen er vaak inheemsen en in Suriname ook. Het is juist dat er veel bomen zijn gekapt op deze locaties. Natuurlijk zijn er veel meer voorbeelden te geven, maar de witrugspecht is in Zweden . Geschat wordt dat er minstens miljoen bomen in Amsterdam staan. Op de kaart staan alleen de bomen die in het bezit zijn van de gemeente, . Maar zo makkelijk was dat niet te achterhalen.


Toch is het nu gelukt, blijkt . Het Boomregister heeft een doel: Een overzicht van alle bomen van Nederland. Maar hiervoor hebben we hulp nodig van boombeherend en bomenminnend .

Op de bomenkaart staan soms ook bomen die niet van de gemeente zijn , dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts