vrijdag 3 maart 2017

Viburnum burkwoodii snoeien

Viburnum burkwoodii -sneeuwbal. Bij jonge planten de snoei tot een minimum beperken. In het hart van de struik . Met snoei is de hoogte en breedte tot op zekere hoogte wel te beperken.


Als de bloemen wegblijven, is verjongingssnoei nodig.

Het onderhoud van de wintersneeuwbal is . Omdat er veel soorten zijn, leggen we hier uit welke sneeuwbal u wanneer . Dus bij beschadigde takken of om . Weinig tot geen snoei In de zomer na de bloei. Er zijn soorten die in de winter groen blijven, half wintergroene types én soorten die . De plant is goed winterhar behoeft weinig snoei , is (zee)wind tolerant en . Wil je de struik graag in een compacte vorm houden, dan kun je de plant het beste in het voorjaar na de bloei snoeien. Verzorging ( snoeien , planttijd etc.) zo nodig na de bloei licht snoeien.

ZEvRf-UW10Y Vergelijkbaar sep. Terugsnoeien na de bloei voor een compacte struik, kan anders 2-meter hoog worden. Bladverliezend in de winter. Na de bloei worden weinig. In de herfst verkleurt een deel van het blad . De heerlijk geurende bloemen vormen zich in het voorjaar en zijn eerst roze waarna ze verkleuren naar wit.


Snoei : alleen bij problemen, bijvoorbeeld bij beschadigde takken of ruimtegebrek. Burkwoodii is een roze -bloeiende en witbloeiende soort van viburnum , een bladverliezende struik waarvan de rode zomerbessen in de late herfst zwart kleuren . Snoei , meteen na de bloei, uitstekende takken terug en knip oude, . Heerlijk geurende viburnum. Sissinghurst Castle - Garden. Voor de andere soorten geldt dat je ze moet terugsnoeien tot circa cm. Kan tot meter hoog worden, maar kan ook goed tegen snoeien.


Ga voor nog meer heesters naar de webshop van Ten Hoven Bomen. De viburnum tinus op stam past zowel in een pot als in een border met . Tag Archives: Bolcatalpa snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts