woensdag 1 maart 2017

Treurberk op stam

De bekende treurberk heeft een rechtdoorgaande kop met. Deze berk heeft een mooie witte stam. Wat opvalt aan deze boom is de romantische en tevens ruwe witte stam.


De treurberk is een hangende groeier met een wittige stam. Deze treurberk bomen hebben een zeer decoratieve witte stam met ruwe bruine openingen, zeer decoratieve treurvormen is geen groenblijvende boom. Plaatsen in volle zon, halfschaduw.

De zeer sterke sapstroom komt al zeer vroeg op gang bij de berk, daarom bij voorkeur snoeien in de zomer wanneer de . Dit is de zogenaamde treurberk met doorgaande kop: in tegenstelling tot de echte treurberk blijft de stam met een centrale spil doorgroeien, terwijl hij bezet is. Alle takken van de prielberk hangen, dit in tegenstelling tot de treurberk. Betula pendula Youngii) wordt vaak op stam geent. Hierdoor ontstaat een sierlijke smalle . De Betula Pendula Tristis is een mooie treurberk met een witachtige stam.


De stam is helderwit en blijft dat ook tot op oudere leeftijd. Deze is aanvankelijk gla maar oude stammen zijn licht afbladderend.

Berken hebben een heel kenmerkende wit met zwarte stam die sommige zo mooi. Dus mijn voorkeur is een stam van ongeveer twee meter hoogte , en dan de takken eerst iets horizontaals en dan naar beneden. Middelhoge boom met afhangende takken en witte stam. Zoveel mensen, zoveel bomen.


Prachtig, maar snoeien is wel handig, anders staat. Ontbrekend: stam treurberk-betula-younghii - Bomenkopen. Treurvormige berk met witte stam en hangende twijgen. Hij heeft een grote eivormige. Treurberk : gratis sms of e-mail bij tuinonderhoud.


Heeft een sierlijke groeivorm. De kroon is breed treurend. De herfstkleur van de Betula. Opvallend is de witte stam. Deze teurboom heeft een mooie witachtige stam en kan in ieder grondsoort geplant worden.


Dit om de planten onder de treurberk enig licht te gunnen. Door de gegroefde stam ziet de berk er wat grover uit. Door deze vorm wordt de boom ook wel treurberk genoemd.

Een traag groeiende treurvorm met doorgaande kop en vlak naast de stam slap neerhangende takken. De bladeren zijn geel gekleurd maar hebben last van . In de lente verschijnen er geelwitte katjes aan deze boom. Vanaf de entplaats vormt zich een sterk vertakkende en horizontaal .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts