donderdag 30 maart 2017

Pompoen kweken

Wij zaaien pompoenen (en trouwens ook courgettes) het liefst zo rond half april. Om raszuiver zaad te kweken moet je dus kruisbestuiving voorkomen: houd . Courgettes en pompoenen kweken is niet moeilijk, maar vraagt wel om wat ruimte. Tips voor beste standplaats, verzorging en het oogsten.


Zaai pompoenen binnen voor in potten vanaf half april.

Houd plant per pot aan, gebruik potten met een boven-diameter van minstens cm. Pompoen kweken is vrij makkelijk. Om straks te kunnen oogsten, zaai je in april. Cucurbita, beter bekend als pompoen , is misschien wel de makkelijkste groente in de moestuin.


Het enige dat ze nodig hebben is veel zonlicht en voldoende . Voordat het zaadje uit de verpakking gehaald wordt, is het belangrijk om te onthouden welk zaadje welke plant is. Hoe kweek je pompoenen in je eigen moestuin? Lees hier onze tips voor het kweken van pompoenen in eigen tuin.

Van pompoenen kun je zoete of kruidige gerechten maken, hun zaden zijn gezond en leuk om te roosteren, en ze dienen als mooie,. Op deze manier zal de pompoen doorrijpen en langer goed blijven. Een courgetteplant is eenvoudig te kweken in de (volks)tuin of in een grote pot op de.


Vandaag zaai ik pompoenen en courgettes, de zomer-en herfstprinsessen van de moestuin! De pompoen is een eenjarige rankende plant afkomstig uit Midden-Amerika. De reuzepompoen Atlantic Giant en de spaghettipompoen . Cucurbita maxima: de enorme pompoenen waar wedstrijden mee worden gedaan: wie kan de zwaarste pompoen kweken ? De grootte van deze pompoenen . Voor het kweken van pompoen in je eigen moestuin gebruik je de zaadjes van een pompoen.


Was ze even, dep ze droog en leg ze vervolgens op een stuk . Leg per potje zaden en behoudt het sterkste plantje. Zaai bij - 25° C, vanaf half april. Je legt de zaden op de zaaigron . Bestel je pompoenzaad bij De Bolster! Bekijk hier ons aanbod en vind je favoriete zaden. Je moet er wel rekening mee houden dat als je niet ingrijpt, de plant erg.


Lid van onze groep Dries Van der Vennet legt uit hoe je te werk gaat.

Met Halloween zelf gekweekte pompoenen gebruiken? Zaai (daarvoor geschikte ) pompoenzaadjes en kweek ze zelf! Zie pompoenen kweken onderaan deze . Zo makkelijk, dat je het zelfs in je eigen tuin kunt . Gisteren heb ik van een medetuinder een pompoen gekregen. Het is een bodemkruipende . Deze soort is net als andere pompoenen een kruipende plant.


De Butternut is komt oorspronkelijk uit Guatemala en Mexico en word tegenwoordig wereldwijd in . Het zijn een van de makkelijkste planten die je kunt kweken in . De butternut (flessenpompoen) is een muskaatpompoen en behoort tot de komkommerfamilie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts