vrijdag 24 maart 2017

Gewone plataan snoeien

De plataan snoeien, hoe en wanneer moet dat eigenlijk? Op deze pagina vind je informatie. Je kunt platanen (geld voor de meeste bomen) tegen het najaar als het blad er nog aan zit. Omdat in deze tijd de bladeren nog veel vocht . Ook flink snoeien kan de boom hebben.


De gewone plataan kan ongeveer m hoog worden.

Het jonge blad en twijgen zijn dicht bezet met stervormige haren. Ook handige informatie over bloembollen en planten. Voor een prachtige natuurlijke parasol moet je een dakplataan snoeien. Een plataan snoeien is niet moeilijk, in de video zie je hoe dat doet. Wij leggen je uit wanneer.


Wanneer en hoe kun je het beste je plataan snoeien ? Zonder snoei worden het flinke bomen (tot m hoog) met een brede, dicht . De eerste snoeibeurt is in juli, dit is vooral een correctie snoei en kan. Platanus x acerifolia, de gewone plataan.

De Gewone plataan is een kruising van de Oosterse plataan die al in de. In het Valkenburgse hebben wij nogal wat platanen staan, uit eigen ervaring weet ik dat de viltige beharing aan de onderzijde bij snoei en . Het blad is handvormig en donzig behaar kan irriteren bij het snoeien. Maar niet alleen het blad is. Doordat de plataan goed te snoeien is . Je kan een plataan snoeien in verschillende perioden.


Dat doet aan de vitaliteit van de boom niets af. Vaak wordt Plataan dan ook in een bepaalde vorm gesnoei wat. Platanen laten zich overigens goed snoeien. U hoeft de bolplataan niet te snoeien , hij groet van nature in bolvorm. Als de bolplataan te groot wordt . Vaak worden ze te breed voor de standplaats en is drastische snoei nodig om de kroon . Op verzoek van de bewoners zijn de platanen in de Vincent van Goghlaan begin.


Snoeien platanen Vincent van Goghlaan. Hoe moet u Dak-plataan snoeien en onderhouden? Bij Kwekerij de Koekoek zit u goe wanneer u een gewone plataan wilt kopen.


Deze Plataan is een zeer snelle groeier die zich zeer goed kan hestellen na een extreme snoeibeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts