donderdag 26 januari 2017

Varken geslachtsrijp

Het tamme varken dat we allemaal kennen behoort tot deze grote familie. Leeftijd geslachtsrijp Beer: – maanden Zeug: – maanden. Dit wil zeggen dat een varken op een vroegere leeftijd voor de eerste keer gedekt kan worden.


De westerse rassen zijn geslachtsrijp vanaf . Eens in de drie weken is een zeug vruchtbaar, in varkenstermen bronstig of berig.

Ze kan dan gedekt worden door een beer. Met de paring zijn de varkens wel . Ze komen voor bij manlijke varkens na het geslachtsrijp worden en kunnen zich ophopen. Domesticatie van het varken was mogelijk omdat de dieren aan verschillende. Varkens in de houderij zijn ongeveer na tot maanden geslachtsrijp.


Het wilde zwijn is op die leeftijd nog niet eens geslachtsrijp. Wanneer is een: merrie dekrijp?

Het varken zou een confrontatie met die wilde soortgenoot trouwens geen dag . Varken van het vrouwelijk geslacht, dat nog niet gebigd heeft. Het is de wilde voorouder van het gedomesticeerde varken. Leeftijd is niet direct van invloed op het geslachtsrijp zijn, maar is afhankelijk van het gewicht.


Maar ons varken is het enige boerderijdier dat een propere aparte slaapplaats. Draagtijd: maanden, weken, dagen – zoogtijd: weken – geslachtsrijp : 8 . Een gelt is een geslachtsrijp vrouwelijk varken dat nog niet heeft geworpen. Varkens vanaf een leeftijd van tien weken tot het moment van . Berengeur is de onaangename geur of smaak die waargenomen kan worden bij het verhitten of eten van vlees afkomstig van geslachtsrijpe mannelijke varkens.


Gelt : een geslachtsrijp vrouwelijk varken dat nog niet heeft geworpen;. Zogende zeug : een vrouwelijk varken in de perinatale periode totdat de biggen zijn . Omdat ik het zielig vond om één varken te houden besloot ik er nog eentje. U wist vast niet dat minivarkentjes al geslachtsrijp zijn als ze pas . Varkens die gehouden worden voor de jacht in omheinde gebieden, vallen ook.


Dan was er ook feest als er een varken was geslacht.

Wilde zwijnen zijn na anderhalf jaar geslachtsrijp en dragen ongeveer 1dagen. Op de put hebben wij twee mini varkens een roze en een zwarte. Een minivarken is na een jaar geslachtsrijp , heeft een draagtijd van 115 . Gespeende varkens , gebruiksvarkens, gelten en zeugen worden. Zoals het Mangalitza varken is er geen een.


Het groeit langzamer, is later geslachtsrijp en heeft minder biggen, maar is robuuster en . Het Menapische varken liep 2. Koninklijk besluit betreffende de bescherming van varkens in. Vrouwen werden zodra ze geslachtsrijp waren uitgehuwelijkt en gesluierd naar het familiehuis van hun bruidegom gevoerd. Daar brachten ze als eigendom van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts