maandag 9 januari 2017

Olijfplant snoeien

Olijven bomen zijn de knotwilgen van het zuiden. Ze kunnen oeroud worden, mits we de olijfboom snoeien. Wanneer en hoe je dat doet vind je . Het snoeien van olijfbomen is makkelijker dan u denkt.


Als de olijfboom niet wordt gesnoeid zullen de twijgen lang en dun uitgroeien.

Je wilt een olijfboom snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Ik wil mijn olijfboompje het liefst nog voor de winter snoeien , omdat hij anders zo veel plaats inneemt op zijn overwinterplek. Zo kan men eventueel de toppen van de langste takken ( 3-jarige twijgen) van de olijfboom snoeien om de groei vanuit de kroon te bevorderen, zodat men . Ten tweede is het goed voor de plant, de olijfboom hoeft zijn energie over minder takken te verspreiden en dit is goed voor de vitaliteit van de plant.


Beste tijdstip om een olijfboom te verpotten. Olijfboom of Olea europaea is een subtropische boom die groenblijvend is. De stam kan prachtig dik worden.

Kies dan voor een olijfboom. De olijfboom moet ook gesnoeid worden, lees hier wanneer je de olijfboom moet snoeien , hoe je de olijfboom moet snoeien en meer informatie. In het voorjaar na de strengste vorst. Laat de kuip (zeker niet onbeschermd) buiten overwinteren.


Omdat hij zo langzaam groeit heeft de olijfboom weinig snoei nodig. Meestal beperkt de snoei zich tot het wat inkorten van uitstekende takken. Dat betekent dat u de boom kunt snoeien in de vorm die u wilt, ongeacht nieuwe scheuten, of oude takken.


Olijfbomen worden vaak gesnoeid om de stam kaal . Een olijfboom snoeit men doorgaans alleen om de boom in de juiste vorm te brengen en houden. De ideale verzorging voor een olijfboom wat betreft temperatuur, grondsoort en water geven en snoeien. De Olea europaea staat graag beschut. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is. Wil je de olijfboomstruik snoeien ? Snoeien kun je gerust doen.


Je kunt een olijf helemaal terugsnoeien tot de stam, als een knotwilg. Indien je prijs stelt op vruchten uit de boom, kun je volstaan .

Vooral niet bang zijn om te snoeien , in dit geval telt snoei =groei. Fout snoeien is niet mogelijk, en zelfs een volledig kale olijfboom zal massaal . Hierdoor zorg je ervoor dat het zijn mooie vorm behoudt. Het houdt de boom in model en de olijf zal er beter door gaan groeien. Door oude takken weg te snoeien , kan de boom in de . Eigenlijk behoeft de boom nooit gesnoeid te worden, maar daarnaast kan de boom net als. Nadien kan je zien wat de boom zegt, en hem weer in vorm snoeien.


Maar zoals ik al zei, ben ik geen olijfboomkenner ;) De laatste winter was . Een fluitje van een cent: er kan heel weinig mis gaan. Haal de laatste twintig centimeter van de dunste takjes af . De Olijfboom laat zich vrij gemakkelijk snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts