dinsdag 5 juni 2018

Bloemen voor vlinders

In nectar zitten suiker en kleine hoeveelheden eiwitten en vitamines. Vooral de vrouwtjes hebben dit . Meer vlinders in de tuin, wie wil dat nou niet? Met deze tips maakt u uw tuin eenvoudig vlindervriendelijk. Ook goed voor bijen en andere insecten!


Met hun lange roltong zuigen vlinders de nectar op uit de bloemen.

Er zijn veel verschillende soorten planten en struiken waar vlinders hun nectar vandaan . De beste manier om vlinders naar de tuin lokken is met nectarplanten. De meeste soorten hebben mooie bloemen , zoals ijzerhard (Verbena), . Zelf hebben ze bloemen nodig waar ze hun voeding, nectar, . Het aantal vlinders in Nederland wordt steeds minder. Eén van de oorzaken is het gebrek aan bloemen.


Leg een kruidentuin of moestuin aan en laat enkele planten aan de vlinders. Bloemen voor bijen en vlinders staan niet alleen prachtig in je tuin, maar doen ook veel goeds voor belangrijke dieren. Bestel deze bijzondere zaden hier!

Eénjarig bloemen - en kruidenmengsel, speciaal samengesteld om vlinders en. Een mengsel van bloemen en kruiden die extra graag door vlinders , bijen en . Voor vlinders en bijen wordt het steeds moeilijker om te overleven in de natuur. Een goede vlindertuin kan niet zonder paarse, blauwe en gele bloemen. Wissel af met hoge en lage planten. Moestuinbloemen als feestmaal voor de bijen, hommels en vlinders ? Gesteund door de PostcodeLoterij en . Een belangrijke oorzaak is het gebrek aan bloemen waaruit ze hun . De plant wordt vlinderstruik genoemd omdat hij veel vlinders aantrekt.


Vlinders zien deze kleuren namelijk het beste. De bloemen van de wilde soort zijn lichtpaars, maar kwekers hebben ook . Bijen en vlinders zijn nuttig én gezellig. Bijen zorgen voor bestuiving van bloemen en hierdoor voor vruchten.


Kortoze zijn onmisbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts