Informatie over overlast door bedwantsen. Hoe herkent u ze, wat zijn de eventuele gevaren voor de gezondheid en wat kan de GGD voor u . Als u vuilgele tot bruine puntjes op lakens, plinten of rondom schilderijen en stopcontacten aantreft, dan kunt u last hebben van bedwantsen. En heeft u ontdekt dat er bedwantsen met u mee naar huis zijn gereisd? Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.
Bedwantsen bijten en veroorzaken jeuk.
Het zijn nachtdieren, je vindt ze daarom vooral in slaapkamers. Hij verstopt zich achter plinten, stopcontacten of in spleetjes of kieren in de muur. Ze kunnen lang (weken) zonder voedsel.
Welke klachten geeft de bedwants ? Een bedwants heet ook een bed bug. Lange tijd kwam het insect weinig voor in Nederlan . Nee, het lukt bijna nooit om zelf van bedwantsen af te komen. Als je zeker weet dat je bedwantsen hebt, bel dan direct een . Ik heb een beet van een bedwants.
Kan de GGD ze komen bestrijden? Nee, de GGD doet zelf geen ongediertebestrijding. Wat je moet doen: Twijfel je of het wel echt om bedwantsen gaat? Overdag verstoppen ze zich op donkere plakken.
Nachts zijn ze actief en voeden ze zich met . Daarom geeft GGD Twente tips om problemen met de bedwants te voorkomen. Let vooral goed op als je op vakantie. Heeft u last van ongedierte?
Als GGD informeren we u wat u kunt doen bij overlast door bijvoorbeeld ratten, zilvervisjes en bedwantsen. Ze voeden zich met het bloed van mens of (huis)dier. Het is belangrijk dat je een bedwants vangt en meteen de GGD belt.
Meer adviezen zijn te verkrijgen bij de gemeente of de GGD. Hier geven we u informatie over dit ongedierte en kunt u direct gratis en vrijblijvend in contact komen met een bed . GGD Amsterdam over de bedwants. Niemand wil te maken krijgen met de bedwants. Neem zonodig contact op met de gemeente, de GGD voor advies. Heb je jeuk en last van kleine rode bultjes die lijken op muggenbulten?
Een grote kans dat je last hebt van bedwantsen. Ze waren een tijdje uitgeroeid in Nederlan maar door al het heen en weer gereis van mensen hebben ze hun comeback gemaakt: bedwantsen.
De bedwants of wandluis (Cimex lectularius) is een klein vleugelloos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.