vrijdag 29 juni 2018

Engelwortel plant

De plant wordt ook wel aartsengelwortel . Zij heeft grote gepunte bladeren met een gezaagde rand. Naamgeving ( Etymologie): Angelica komt van angelus (engel). De Latijnse naam Angelica . Angelica - bloeiend scherm De engelwortel (A. archangelica en A. sylvestris) is een tweejarige plant (die zich soms als een kortlevende vaste plant gedraagt).

Werd de plant in het begin vooral gebruikt bij de behandeling van psychische aandoeningen, later werd engelwortel veel natuurlijk gebruikt bij de spijsvertering . De takken hebben grote ingesneden . Ook insecten zijn blij met . Eén van de meest indrukwekkende schermbloemige van onze flora. Engelwortel is een prachtige imposante plant met bolvormige bloemschermen. Als de planten in het voorjaar in de bloei schieten, groeien ze in een korte tijd uit naar een . De bladeren kunnen altijd geoogst worden maar de stengels pas het tweede jaar.

Volgens de legende zou deze geneeskrachtige plant door een engel aan de. Wie de engelwortel eenmaal heeft gezien, vergeet deze plant nooit meer. Het is een hele grote, forse plant met een stevige stengel en grote bladeren. Grondsoort: Moestuin Grond Bemesten: voorjaar, zomer. Standplaats: halfzon, zon.


Een plant welke in natte, voedselrijke grond groeit, bijvoorbeeld langs het ijselmeer. Planttype: Kruiden, Vaste plant. Als medicinale plant wordt engelwortel geprezen in de folklore van vele Europese landen als middel tegen . De geslachtsnaam Angelica is afgeleid van het Latijnse woord angelus dat “ engel” betekent en verwijst naar de geneeskrachtige werking van de plant. Tuinkruiden (plantjes) en eetbare planten en bloemen (83).


Heerlijk geurende tweejarige plant met forse groei. Deze prachtige twee- of driejarige is een pronkstuk in éénieder zijn tuin. Weet wel, het is echt een kanjer en dit mag je ook letterlijk nemen.


Het is een aromatische, geneeskrachtige plant met grote . De grote bolvormige bloemschermen hebben een witte tot groenachtige kleur.

De jonge stengels kunnen als . Grote engelwortel (Angelica archangelica) is een twee- tot meerjarig kruid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts