vrijdag 28 april 2017

Klaprozen zaaien

Ze doen het fantastisch in velden en langs de rand van de tuin. Deze zaadjes zijn te zaaien. Met hun felrode bloemen fleuren klaprozen iedere tuin op.


Maar hoe kun je klaprozen nu het beste zaaien , verzorgen en oogsten? Klaproos zaaien is makkelijk en dit soort is een van onze drie populairste soorten zaden.

Op deze pagina kan je alles lezen over klaprozen en het zaaien ervan. Een goed doorwoelde, vochtdoorlatende en losse fijn geharkte grond is aangewezen. Klaprozen gedijen goed in een droge of zanderige grond. De klaproos is een echte selfmade bloem. Ze zaaien zichzelf bijzonder enthousiast . Succesvol tuinieren voor beginners?


Dat kun je in één zin vatten.

Spit je perceeltje om, zaai er ter plekke wat klaproos of papaverzaad. Vandaag bestellen = Morgen in Huis! Bestel uw klaproos zaden online bij . Uit Engeland heb ik zaden van de papaver somniferum dark plum gekocht (zie foto). Ik heb hier op het forum . Bloemen eten is helemaal hip.


Maar wat dacht je van bloemzaden op brood? Nou gewoon klaprozen zaaien. De zaden van de klaproos kom je bij iedere . Eenjarige, papaverachtige plant met diep uitgesneden blad en kleine, frisgeurende oranje bloemen met donker hart. Bij voorkeur aanplanten op een zonnige, . Het zaaien van klaprozen is heel simpel: je strooit de zaadjes uit in de tuin op een stukje geschoffelde (verstoorde) grond. Papaver orientale Gemengd Oosterse Klaproos.


Gewone klaproos groeit het best op zonnige plekken in arme zandgrond. De bloemen kleuren vuurrood. Zaait zich gemakkelijk uit.

Zaaien in de lente tot eind juni zorgt voor bloeiende klaprozen tussen half mei en half.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts