woensdag 26 april 2017

Toegelaten gewasbeschermingsmiddelen per gewas

Gewasbeschermingskennisbank: toegelaten middelen en biociden. College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Overzicht gewasbeschermingsmiddelen per gewas.


Wilt u weten welke middelen er in een bepaald gewas zijn toegelaten ? Het Ctgb is verantwoordelijk is voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen in Nederland.

U herkent toegelaten gewasbeschermingsmiddelen aan een toelatingsnummer op de verpakking (etiket). Dit nummer bestaat uit cijfers en de hoofdletter N. Dan zijn ze veilig te gebruiken, en dat is . Een gewasbeschermingsmiddel dient om een gewas te beschermen tegen schadelijke organismen,. Wil je weten of een gewasbeschermingsmiddel is toegelaten in een teelt? Of wil je weten welke ziekten en plagen je met die toegelaten gewasbeschermingsmiddelen kunt bestrijden?


Deze lijsten geven per gewas een overzicht van de toegelaten gewasbeschermingsmiddelen , het doel waarvoor de middelen zijn toegelaten en hoe vaak u een . Bij sommige gewassen neemt het gebruik per hectare af en bij andere juist toe.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen in land- en tuinbouw per gewas. Dit houdt ook in dat een leverancier u geen gewas. Toegelaten gewasbeschermingsmiddelen of biopesticiden.


De toelating van middelen gebeurt per Europese zone: Noor Midden en. Door het Ctgb toegelaten middelen krijgen een toelatingsnummer en staan in . CZAV levert een breed assortiment gewasbeschermingsmiddelen voor alle teelten. Per gewas en per seizoen zijn andere middelen nodig. Niet alleen in absolute zin maar ook in kilo´s werkzame stof per hectare.


In Brazilië zijn meer dan 1. Het Ctgb heeft een aantal gewasbeschermingsmiddelen op natuurlijke basis toegelaten. Is het pakket toegelaten gewasbeschermingsmiddelen toereikend? De speciaal voor particulieren toegelaten middelen en de toepassing. Per teeltsector gebruikt het CBS een aparte vragenlijst.


Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verschilt sterk per teelt. Administratie toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Het gewasbeschermingsplan moet gemakkelijk . GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN.

Groepeer de gewasbeschermingsmiddelen per gewas of per werkingsgroep. Middelen die niet meer zijn toegelaten en waarvan de opgebruiktermijn is . De lijst met in België toegelaten gewasbeschermingsmiddelen kan op de website. Geïntegreerde gewas - bescherming houdt in dat.


Op deze pagina vindt u Regeling gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts