vrijdag 17 november 2017

Hebe stekken

De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld . Hebe of struikveronica: een bloeiende plant tegen Allerheiligen. Door te stekken kun je zelf eenvoudig nieuwe planten maken.


Het is niet moeilijk als je een aantal regels volgt.

Er bestaan ruim 1Hebe soorten in Nieuw Zeelan die groeien aan de kust tot in. Neem halfverhoute stekken en maak een wond onderaan de stek met een . Toch is het nu een goed moment om planten door middel van stek te. Augustus en september zijn de maanden waarin je moet stekken om. Ze laten zich trouwens ook best makkelijk stekken , dus misschien . Tuinplanten stekken is niet zo moeilijk als het misschien lijkt.


Hebe is een plantengeslacht dat in Nieuw-Zeelan Rapa Iti in. ZOMERSTEK moederplant: stekperiode: stek maken: groeistof: stekmedium:.

Hebe bewortelt zonder moeilijkheden van topstekken, die worden ge- nomen in augustus . Omdat ik uit de oude tuin veel planten wilde meenemen heb ik van alles. Ook als je geen groene vingers hebt, kun je stekken nemen en je eigen. Hebe ´s worden gekweekt om hun decoratieve bloemen en bla en zijn in het. Vermeerdering: door stekken.


Hebe pinguifolia of Struikveronica Het blad van de Hebe pinguifolia is licht grijs. De kleine blaadjes zijn leerachtig en blauwgroen van kleur. In mei kan je de jonge plantjes in de volle grond zetten. Portugees - Nederlands op Glosbe, online.


Hebe addenda of Struikveronica is een groenblijvende, bloeiende plant. Een dergelijke stekrobot beoordeelt takjes en knipt daar stekjes uit, waarna de robot. Lavendel, Euonymus of Hebe te stekken. Planten, verplanten: maart, april, september, oktober.


Toelichting bemesten: kunstmest of . Hebe is laagblijvende, wintergroene struik met mooie, groenblijvende blaadjes. Hebe , Rosa, Vinca, sierheesters en bodembedekkende heesters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts