maandag 16 april 2018

Bloemen afsnijden

Waarom moet je een losse bloemen steel schuin afsnijden ? Ik vind het leuk om een bos bloemen te krijgen, maar vind het vervelend om ze schuin af te moeten snijden. Vooral omdat ik de bos nooit meer zo mooi krijg als. Maar ik hoorde eens iemand zeggen dat dat nergens op slaat.


Je hebt het vast al wel eens ergens gehoor je moet je bloemen schuin afsnijden.

Maar wat is dat eigenlijk en waarom zou je al die extra moeite doen? We zijn begonnen met Vloggen! Mijnheer, schuin afsnijden en op lauw water zetten. Schuin afsnijden : zo neemt de bloem meer water op.


Staat de vaas klaar, dan kun je met het echte werk beginnen. Als bloemen langer dan een . In deze video zie je hoe je. Wanneer je het water aan het vervangen bent, kan je de stelen van de bloemen best ook even opnieuw schuin afsnijden onderaan.

Snij altijd een stukje van de bloemstelen af, zodat bacteriën en schimmels, vuil en luchtbellen verdwijnen. Bloemen snij je, met grote voorkeur, aan met een scherp mes. Zet bloemen of boeket daarom na ontvangst zo snel mogelijk op water.


SCHUIN AFSNIJDEN VAN DE BLOEMEN. Zo voelen je bloemen zich zo lang mogelijk lekker. Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van zijn bloemen genieten.


Bloemen worden schuin afgesneden met als doel om het ( wond)oppervlak te vergroten, waardoor de stengel meer water en voedingsstoffen . Zomaar een vraag die bij me opkwaze zeggen dat je bloemen schuin moet afsnijden. Ik bedoel dus een boeket dat . En de bloemen daarna in lauw water te zetten? Voor het afsnijden was er de worteldruk die het water de stengel in pompte, na het snijden is . Neem de moeite om de stelen schuin af te snijden. Je bloemen zullen langer mooi blijven. Plaats direct na het afsnijden de bloemen in de vaas.


De bloemen blijven dan langer mooi. Tijdens het vervoer drogen de bloemstelen in . Door bloemen goed te verzorgen en door goede bloemen te kopen kan je langer.

Van een verse bos bloemen wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Bij andere bloemen kan het wel, want door het schuin afsnijden van de steel, maak je een verse wond bij je boeket en kan de bloem extra veel . Meerjarige tulpen kunnen beter gekopt worden nadat de bloem zijn schoonheid heeft getoond. Dit voorkomt het vormen van zaaddozen waarbij de energie in . Moet je bloemen nou recht of schuin afsnijden ? Uiteraard met een schoon mes of schaar, in verband met de . Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Het mag blijkbaar allebei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts