woensdag 11 april 2018

Plataan snoeien

Je kunt platanen (geld voor de meeste bomen) tegen het najaar als het blad er nog aan zit. Omdat in deze tijd de bladeren nog veel vocht . Algemeen: Platanen reageren er goed op snoeien met erg veel nieuwe jonge scheuten en worden daarom toegepast als leiboom, schaduwboom (dakplatanen ) . Voor een prachtige natuurlijke parasol moet je een dakplataan snoeien. Een plataan snoeien is niet moeilijk, in de video zie je hoe dat doet.

Wij leggen uit hoe en wanneer je de plataan, dakplataan en leiplataan snoeit. Inclusief handige tips voor als je allergisch . Wij leggen je uit wanneer je dit het beste kunt doen en hoe je een plataan optimaal kunt verzorgen. Het snoeien van de plataan zorgt bij sommige mensen voor een allergische reactie. Dit kan voorkomen worden door te snoeien met nat weer . Snoeien van een Dakplataan.


Zomersnoei: Overtollige bladeren en takken en zijscheuten verwijderen.

Wintersnoei: Alle omhooggroeiende takken verwijderen. Wanneer en hoe kun je het beste je plataan snoeien ? Dak- leiplataan snoeien : Platanen worden gesnoeid in de periode late herfst tot begin van het voorjaar. De snoei is niet zo moeilijk: laat de. Lees hier alle tips over het snoeien en onderhoud van uw dakboom. Het knotten van een dakboom is alleen geschikt voor de plataan en de . Ook handige informatie over bloembollen en planten.


Platanen groeien goed de wat steviger en goed doorlatende gronden, en houden van kalk. Zonder snoei worden het flinke bomen (tot m hoog) met een. Hoe snoei je een Dakplataan. De dakplataan is inmiddels niet meer uit de tuinen weg te denken.


Het is een karakteristieke boom die niet alleen mooi in uw tuin . Het maakt niet uit hoe bont je het maakt, de plataan loopt toch wel weer . Plataan snoeien Als er een plant is die zich makkelijk laat snoeien is het de plataan wel. De Platanus met als Nederlandse naam Plataan is een boom die voo.

De manier om een Plataan te snoeien is afhankelijk van de functie die de Plataan heeft. Echter hebben we hier te maken met een plataan die door kandelaberen ( speciale manier van snoeien ) op een gewenste hoogte en breedte .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts