woensdag 8 februari 2017

Eetbare lavendel

Met de lavendelbloem breng je de Provence in de keuken. Florisens biologische lavendel. Laat je verrassen door het heerlijke aroma van lavendel. Lees hier wat je ermee kunt! Alle lavendel is in principe eetbaar , dus kwaad kan het niet.


Verse lavendel maar als je het verwerkt in een gerecht heb je wel het.

In de linnenkast houdt het ook motten op afstand. Naast het gebruik in geurzakjes, is lavendel ook erg . Meerjarig, veelzijdig aromatisch kruid met blauwe bloemaren. Lavendel ruikt lekker en heeft een rustgevende werking. Bloemetjes hebben een zoete lavendel smaak.


Deze olie wordt als geurstof gebruikt in cosmetica, zoals . Alles is eetbaar : de blaadjes, de bloemetjes en zelfs de uitgebloeide bloemen. Maar wist je dat ook korenbloemen, viooltjes, madeliefjes, lavendel , .

Gerneer uw desserten of provencaalse gerechten met eetbare lavendelbloemen. De foodtrend van nu: eetbare bloemen op je bord. De lavendel staat bekend om zijn aromatische geur en prachtige paarse bloemen in de bloeitijd. Haal een stukje Provence in je keuken met de eetbare lavendel bloem.


De friszachte geur van lavendel bloem is verfrissend en de aromatische smaak van de . Eetbare bloemen zijn bovendien vaak gemakkelijk te kweken en doen het. Hak bijvoorbeeld eens wat verse lavendel fijn en strooi het over je salade voor een . Heel simpele koekjes die door de toevoeging van de eetbare lavendel net even wat specialer en subtieler van smaak worden. Ik heb de eetbare lavendel van . Hij redelijk is winterhard maar verlangt een . Nu staat hier dat de eetbare lavendel de Lavendula angustifolia is. Leverbaar in: juni juli augustus . Het recept voor deze citroentaart met lavendel komt uit het boek Simpel van Diana Henry.


Gedroogde, eetbare lavendel koop je bijv. Ik denk dus dat je ze wat langer wilt bewaren en dat kan je ze het best. Naast een mooie kleurnuance geeft het ook een aromatische . Op deze pagina vind je een overzicht van veel eetbare bloemen met hun.


Uiteraard kun je ook zelf eetbare bloemen kweken.

Dit is dé kans om in plaats daarvan een eetbare haag te planten. Als je goed gaat zoeken zijn er heel veel eetbare bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts