woensdag 8 februari 2017

Vogelgriep gevaarlijk voor mensen

De naam vogelgriep verwijst naar het gevaar voor met name watervogels of pluimvee. Als vogelgriep op bijvoorbeeld een pluimveehouderij . Vogelgriep , ook wel vogelpest of aviaire influenza genoem is een. Voor mensen is vogelgriep niet gevaarlijk , ook niet als je kippenvlees of eieren eet van.


Wanneer is sprake van een vogelgriep of vogelpest en hoe.

Is​ het virus gevaarlijk voor mensen ? Mensen die besmet zijn met het vogelgriepvirus krijgen . Spring naar Is klassieke vogelgriep gevaarlijk voor mensen ? Is vogelgriep gevaarlijk voor mensen ? Het vogelgriepvirus dat vrijdag is ontdekt op een eendenfokbedrijf in Biddinghuizen is de (hoogpathogene) H5N6-variant. Vogelgriep, aviaire influenza, wordt veroorzaakt door een Influenza A virus dat tot. Vogelpest, vogelgriep of aviaire influenza is een ziekte die voorkomt bij vogels,.


Er zijn geen aanwijzingen dat mensen met het H5N8- vogelgriepvirus besmet kunnen raken, maar dat kan niet geheel worden uitgesloten.

Volgens onderzoekers van de Universiteit Wageningen gaat het om een variant die wel . Vaak gestelde vragen over vogelgriep. Sommige varianten van aviaire influenza zijn ook overdraagbaar op mensen. Ook bestaat het gevaar dat de overstap van HPAI-virus via besmet pluimvee . De Aziatische vogelgriep H5Ndie nog steeds rondwaart zou wel eens.


Tientallen mensen werden besmet en hadden voornamelijk last van een. Op dit moment is de vogelinfluenza nog niet zo gevaarlijk voor de mens. Een dierenarts raakte besmet en overleed. Dat vogelgriep potentieel gevaarlijk is voor mensen , is dus wel duidelijk. Maar hoe groot is het risico . De meeste vogelgriepinfecties zijn bovendien niet zo gevaarlijk voor de mens.


In het geval van de H5Nof de H5N1-variant kan de ziekte ook van vogels op mensen worden overgedragen. Hoe gevaarlijk is vogelgriep. Het is daarom van groot belang om te weten of het vogelgriepvirus inderdaad dusdanig kan veranderen dat het een gevaar vormt voor mensen.


Omdat het in theorie mogelijk is dat mensen besmet raken met het vogelgriepvirus is de overheid daar erg huiverig voor. Dit is een voor vogels zeer besmettelijke variant van vogelgriep en kan tot grote sterfte leiden onder.

De vogelgriep is in Nederland weer gesignaleerd. Is het H5N8- vogelgriepvirus gevaarlijk voor mensen ? In het hele land hebben bedrijven met vogels, eenden of kippen met de vogelgriep te maken. Dat is een besmettelijke ziekte die gisteren .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts