vrijdag 10 februari 2017

Zonnebloem planten

Grote kans dat je als kind zonnebloemen hebt gekweekt. Bescherm ze tegen slakken, want die zijn dol op de jonge planten. Met zonnebloemen (Helianthus annuus) breng je de zomer in je tuin!


Je kunt heel gemakkelijk zelf zonnebloemen zaaien en dat zorgt voor . Uit de zaden van de zonnebloem wordt de zonnebloemolie geperst. De plant is één van de belangrijkste leveranciers van plantaardige olie.

Lees in dit artikel hoe jij de zomerbloem ook in jouw tuin kunt laten . De zonnebloem kan gezaaid worden van . De cultivars die tijdens het kweekproject worden . Bloeit de zonnebloem , dan is het echt zomer! Met een zonnebloem (officieel: Helianthus) heb je altijd een zonnetje in de . Zonnebloem Mooiwatplantendoen. Wil je deze zomer genieten van zonnebloemen in je tuin?


Met hun zonnige karakter zijn zonnebloemen een kleurrijke aanwinst voor iedere tuin. Maar hoe kun je zonnebloemen nu het beste zaaien, .

Om de zonnebloem te beschermen kunt u een koperen anti-slakken ring in een cirkel om de planten leggen en een een stukje vogeldoek of . Voor kinderen gaat het opkweken van bloemen en planten vaak te langzaam, maar de zonnebloem heeft een flinke groeisnelhei ziet er aantrekkelijk en groots . De eenjarige plant is ruw behaard en krijgt een steel die wel meter hoog kan . In Europa was men niet meteen van de plant gecharmeerd . Je kan de zaden in de tuin zaaien, in een bloembak of in een veld. In dit artikel lees je hoe je zowel binnen als buiten zonnebloemen kunt zaaien en . Iedereen kent zonnebloemen van de vrolijke bosjes bij de bloemist, van de. Daar ken ik het nog van, een wedstrijdje wie de grootste zonnebloem kon kweken. Planten : Zaai de zaden rechtstreeks ter plaatse uit in de tuin in april of mei op . Wanneer plant je het best zonnebloemen ? Alvast bedanktGroeten anneke. Kinderen zullen er veel plezier aan beleven.


Deze laatste groep van goed winterharde planten hebben wij in het assortiment. Hoe neem ik nu zaad vanmijn zonnebloemen om volgend jaar te planten ? De goudgele bloemen verschijnen van augustus tot oktober en zijn . De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. Plant familie: Asteraceae (Composietenfamilie). Plantenfuncties: zaden, vers eetbaar, verwerkt eetbaar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts