donderdag 2 februari 2017

Esdoorn als brandhout

Beukenhout en het hout van fruitbomen zoals esdoorn en beukenhout branden zeer rustig. Goed brandhout maar als aanmaakhout niet geschikt. Er zijn verschillende soorten brandhout die bij het stoken van een kampvuur gebruikt kunnen. Esdoorn : Brandt goe alleen een beetje snel. Als het Hout niet goed gedroogd is kunnen er onverbrande houtresten achter blijven in de brandkamer.


Nochtans, wilg afschrijven als brandhout zou ik zeker niet doen.

Van zodra de diameter groter is. Zoals dat ook geldt voor andere afvalmaterialen als papier, karton of plastic is. In plaats van zelf verzameld of gekocht brandhout kan je ook briketten stoken. Tamme kastanje, kersehout, eikenhout en esdoorn zijn het.


De prijs is vaak 2x zo hoog als ongedroogd haardhout. Als het goed droog is geeft het hout bewegende en knisperende vlammen. Ik ben op zoek naar boomsoorten om die te planten voor brandhout.


En hoe zit het met esdoorn als brandhout ? Eik, beuk, esdoorn en berk zijn de beste houtsoorten voor de kachel, zegt Wageveld.

Persoonlijk stook ik het liefst inlands eiken. Aanbevolen brandhout : het heeft een hoog warmtegevend vermogen, droogt snel en komt in voldoende mate voor. Brandt alleen als het goed droog is, daarom lastig aan te krijgen. Haagbeuk levert uitstekend brandhout , maar is zeer gevoelig voor schimmels. De meeste soorten loofhout zijn uitstekend geschikt als brandhout.


Dennenhout gebruiken als aanmaakhout, niet gebruiken in de open haard en niet gebruiken voor de kachel. De schors en de takjes kunnen prima als aanmaakhout worden gebruikt. Uitstekend brandhout voor in een accumulerende kachel, indien het op de goede manier wordt gedroogd. Koop of Verkoop ESDOORN op Marktplaats.


ESDOORN kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs. Ik heb nog kuub aan esdoorn hout staan. Hout is gevuld in kratten van 1mkan voor u opgeladen worden of evt te brengen in de rigio. Es: Prima, doch zeldzaam brandhout.


Ruikt aangenaam en brandt regelmatig. Es brandt ook als het wat vochtiger is nog goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts