maandag 27 februari 2017

Opbrengst mais per hectare

Opbrengsten en kosten snijmaïs per ha (€ per ha ). De goede groeiomstandigheden voor snijmais zullen dit jaar resulteren in een opbrengst van meer dan ton per hectare. De opbrengsten per hectare lopen daardoor sterk uiteen. Vandaar dat teruggegrepen.


In Brabant en de Achterhoek bedroeg de gemiddelde opbrengst van verse mais ton per hectare.

Voor Limagrain geldt dat verteerbare opbrengst , ofwel kVEM per hectare de doorslaggevende maat is. Als 1kg per ha nodig is voor het inzaaien van tarwe, en die brengt 7. Hoe kan ik de maïsopbrengst verbeteren? Hoeveel produceren mijn percelen?


Hoe voorkom ik dat het organische stofgehalte bij continue maïsteelt daalt? HOOGSTE FINANCIEEL RENDEMENT VAN UW MAIS ? De handel in kuilmais loopt door, maar is rustiger als een maand geleden.

De verwachting is dat de opbrengst per hectare wat hoger zal zijn dan het . Dit resulteerde in een gemiddelde van ton per hectare. De eerste percelen rijpe, dan wel noodrijpe maïs zijn ondertussen van de. Ondanks topjaar haalt van de percelen geen ton van een hectare.


Uit de maiswegingen van de bij Groeikracht aangesloten . Grasland en Maïs opbrengst. Door de aanhoudende droogte in het voorjaar kreeg de maïs op de. De financiële opbrengst per hectare lag gemiddeld hoger dan in . Dit betekent dat de VEM- opbrengst per hectare nog meer is:. Dit komt doordat de vezels (NDF) in de snijmaïs behoorlijk moeilijker afbreekbaar zijn. Hoge opbrengst aan mais en gras per hectare.


Op grasland zou je een opbrengst van wel ton droge stof per hectare kunnen halen. Nu is het gemiddelde ton per ha. Vaststellen van het geoogste areaal maïs en de opbrengsten per hectare bij Nederlandse agrarische bedrijven. De gegevens worden gebruikt voor onderzoek . Ook het areaal snijmaïs wat geoogst nam af .

Het levert een hoge voederwaarde- opbrengst per hectare en past heel mooi naast gras in het rantsoen. Veredelingsdoelen in snijmaïs. Zo werd exact duidelijk wat de opbrengst van dit perceel is: per hectare maar liefst 20. In het kennisproject MaïsChallenge.


Barenbrug pleit voor meer inzicht in de opbrengstcapaciteit. Deze behoefte mag, als gevolg van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts