woensdag 8 februari 2017

Waar legt een teek eitjes

Teken ondergaan vier levensstadia: ei, larve, nimf en volwassen teek (zie onderstaande foto). Het vrouwtje heeft het bloed nodig voor de ontwikkeling van de eitjes. Als de eieren rijp zijn, legt het vrouwtje deze op de bodem, waarna zij sterft. Hoe herken ik een teek op mijn planten?


Dat geldt ook voor de eitjes.

Ten slotte hangt het ook nog af van de plek waar de teek zich heeft . Dit is de reden dat een vrouwtjes- teek zeer veel eitjes produceert, tot wel enkele. Eenmaal op zijn gastheer kruipt de teek naar een plaats waar de huid het dunst is. Ei: De levenscyclus van de teek begint met een eitjes leggende vrouwtjesteek, die ze op één hoop of in verschillende groepjes legt. Larve: De larve die uit het ei.


In tot jaar ontstaat uit een eitje een volwassen teek. Vervolgens legt het vrouwtje een pakket van ongeveer 2.

Een larve zit vooral dicht bij de bodem waar de kans op het treffen van kleine knaagdieren, . Levenstadia van een teek gebruikmakend van een gastheer en volgezogen met bloed laat zich op de grond vallen legt haar duizendtal eitjes en. Teken (larve, nimf en volwassen teek ) voeden zich met het bloed van zoogdieren. Europa, waar maar liefst 3soorten zijn gezien. Voor elk van deze stadia heeft de teek bloed nodig. Een vrouwelijke teek produceert tot wel duizenden eitjes.


Zodra de jonge teek uit het ei . Uit deze eitjes komen “baby-teken” die ook wel tekenlarven worden genoemd. De teek wordt geboren uit een eitje en is direct na de geboorte een larve. De volgende lente legt het vrouwtje duizenden eieren, hier komen weer larven uit. Zo is de cirkel weer rond. De verschijnselen kunt u ook krijgen op plekken waar u geen teek hebt verwijderd: zoals . Een hongerige gewone teek klimt naar de top van een grasspriet of een blad en.


Een gewone teek legt tienduizenden eitjes , maar deze kunnen binnenshuis . Als deze (soms pas na een jaar wachten) passeert, grijpt de teek zich.

Om de eitjes te beschermen, besmeurt het tekenvrouwtje de eitjes met . Ontbrekend: legt Help, mijn hond heeft een teek! Een teek doorloopt verschillende stadia tot hij volwassen is: de volwassen vrouwtjes teek legt eitjes , hier komen (potige) larven uit. Eenmaal op de gastheer verplaatst de teek zich naar een plaats waar de huid . In het gras of waar ze ze zich ook bevinden, wachten ze af tot er een gastheer voorbij komt.


Een besmet vrouwtje geeft dit ook weer door aan haar eitjes ! Vaak ontstaat er een kleine verdikking op de plaats waar een teek heeft gezeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts