maandag 20 februari 2017

Kan een hommel steken

De hommel kan daarnaast zelf zijn lichaamstemperatuur verhogen, door het trillen. In het uiterste geval kan een hommel steken door de angel in de huid te. De steek van hommels is slechts pijnlijk en niet gevaarlijk, tenzij men allergisch is.


Dan kan in extreme gevallen een anafylactische shock optreden, een . Ook gaat een hommel na de steek niet dood en kan hij net zoals wespen de angel iedere keer opnieuw gebruiken.

Door de angel wordt het gif naar buiten . Veel mensen denken dat hommels niet kunnen steken. Hoewel een hommel dus prima kan steken , is de kans dat je een steek van een . De reactie op een hommelsteek kan per incident verschillen. De aanwezigheid van deze antistoffen kan via een bloedanalyse vastgesteld worden.


Mensen die “positief” zijn, kunnen bij een volgende hommelsteek een . Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken.

In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één. Bijen, wespen en hommels steken meestal uit zelfverdediging, een enkele keer. Soms kan een hommel zich wel eens vergissen, maar dan is ze ook zo weer weg.


Hommels steken zelden, alleen als ze zich ernstig in het nauw gedreven . Ondanks dat hommels zelden steken , kan het toch voorkomen dat je een hommelsteek oploopt. Dit zorgt in de meeste gevallen slechts voor een flinke . Hierdoor blijft de angel bij het steken aan het lichaam van de hommel vastzitten. Een hommel gaat na een steek niet dood en kan de angel dus meerdere keren gebruiken, net zoals wespen. Hierbij leggen hommels zich op hun rug en steken met hun angel. Hier lees je alles over beten en steken : het hoe en waarom.


De angel van een hommel is echter anders dan die van een bij. Muggen, wespen, bijen, hommels en teken. Een geruststelling: hommels steken vrijwel nooit. Bij verstoring van de nesten zijn ze veel eerder dan andere hommels geneigd om te steken.


Hierdoor kan een hommel tijdens koude dagen wél fourageren en bloemen.

Bij bijen daarentegen, draagt de angel wél weerhaakjes, waardoor hij in de wonde blijft steken en niet meer kan worden teruggetrokken. Bijen, hommels en wespen hebben een angel waarmee ze kunnen steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts